Ľubomír Hudačko Správy

V Prešove sa na ceste chystá viacero prác: Obmedzenia v meste sa dotknú až 4 ulíc

Mesto prosí vodičov o trpezlivosť, zvýšenú opatrnosť a o rešpektovanie dočasného dopravného značenia. Zmeny pocítia aj cestujúci MHD.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove sa na ceste chystá viacero prác: Obmedzenia v meste sa dotknú až 4 ulíc
Zdroj: TASR/Veronika Mihaliková

Ulica Severná a Ul. 17. novembra budú pre plánované výkopové práce čiastočne uzavreté. Dnes24.sk o tom informovala tlačová referentka MsÚ v Prešove Lenka Šitárová.

„Severná ulica, križovatka Severná – Jánošíkova, v časti Šidlovec, bude v utorok 12. septembra 2023 v čase od 07.30 hod. do 17.00 hod. čiastočne uzavretá v dĺžke približne 20 metrov pre výkopové práce na uložení vodovodnej a kanalizačnej prípojky,“ vysvetlila Šitárová.

Obmedzenia v MHD

Dopravný podnik podľa jej slov zároveň informuje cestujúcich, že v utorok 12.9.2023 bude z dôvodu realizácie výkopových prác obmedzená premávka na Severnej ulici, a to v čase od 7:30 do 17:00 hod.

„Linka 12 bude v uvedenom čase premávať obojsmerne cez Jánošíkovu ulicu. Na obchádzkovej trase obslúži zastávky MHD Šidlovská a Dúbrava. Zastávky MHD Pri kaplnke a Dúbravská obsluhované nebudú,“ poznamenala ďalej referentka.

Okrem toho ulica 17. novembra v úseku od križovatky Požiarnická – 17. novembra po ul. MDŽ č. 2 bude čiastočne uzavretá v termíne od 11. septembra 2023 do 6. októbra 2023 v dĺžke približne 100 metrov.

Aj Majakovského

Dôvodom čiastočnej uzávierky ulice je realizácia výkopových prác pre uloženie elektrického NN vedenia.

„V termíne od 11. do 14. septembra 2023 budú čiastočne uzavreté aj ulice Západná a Majakovského, a to z dôvodu realizácie výkopových prác pre uloženie vodovodnej a kanalizačnej prípojky k rodinnému domu,“ dodala Šitárová s tým, že mesto v súvislosti s plánovanými čiastočnými uzávierkami na cestách prosí vodičov o trpezlivosť, zvýšenú opatrnosť a o rešpektovanie dočasného dopravného značenia.

archívne foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM