Tlačové správy

V Prešove pokračuje diskusia o odluke cirkví od štátu

Centrum pre otvorenú politiku (COP) pokračuje v sérií diskusií na tému odluky cirkví od štátu, tentokrát v meste Prešov. Cieľom je naštartovať širokú verejnú debatu na túto aktuálnu celospoločenskú tému.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove pokračuje diskusia o odluke cirkví od štátu
Zdroj: TASR

COP prináša túto diskusnú platformu o odluke do všetkých krajských miest a spolu so svojimi hosťami chce sprostredkovať širokej verejnosti rôzne názory všetkých zúčastnených strán.

„Naša prvá diskusia v Bratislave ukázala, že verejnosť má záujem o serióznu debatu na tému odluky cirkví od štátu,“ povedal Peter Markovič, predseda správnej rady COP. Prvá diskusia, zarezonovala vo verejnosti veľmi pozitívne, k čomu prispeli samozrejme diskutujúci hostia.

Cieľom našich diskusií je, aby všetky zúčastnené strany mali možnosť prezentovať svoje názory, postoje a mohli sme o nich diskutovať. Odluka cirkví od štátu je stále nenaplnenou ambíciou Novembra `89. „Považujeme za veľmi dôležité, aby sa otvorila seriózna diskusia pred tým, ako sa budú prijímať akékoľvek rozhodnutia, čo u nás žiaľ ešte stále nie je zvykom. To je našou ambíciou zmeniť, a tak prispieť ku kultivovaniu verejnej diskusie na Slovensku,“ dodal P. Markovič.

Diskusia v Prešove sa uskutoční, 14. mája 2015, od 18,00 hod. v galérii a kaviarni Christiania, Hlavná 105,

Hosťami budú:
Michal Vašečka (sociológ)
Peter Mihoč (tajomník biskupa Východného dištriktu (Evanjelická cirkev a.v.)
Daniel Krajcer (poslanec NR SR)

Diskusiu bude moderovať Michal Havran.

Vstup je voľný.

O termínoch a miestach ďalších diskusií bude COP v predstihu informovať.

Mgr. Peter Markovič
predseda správnej rady
Centrum pre otvorenú politiku
e-mail: markovic@cop.sk
mobil: 0917/965 851
www.cop.sk

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy. Jeho názory sa nemôžu spájať so stanoviskami a postavením siete portálov Global 24.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM