Ľubomír Hudačko Správy

V Prešove máme nový cyklochodník Mlynský náhon: Pribudnú aj stojany na bicykle

V meste pribudol nový cyklochodník Mlynský náhon. Stavba je vo finálnej fáze a v týchto dňoch na nej prebiehajú dokončovacie práce.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove máme nový cyklochodník Mlynský náhon: Pribudnú aj stojany na bicykle
5
Galéria

Po troch nových cyklochodníkoch na Sekčovskej, Masarykovej a Wilec hôrke, môžu cyklisti využívať aj ďalší cyklistický chodník, ktorý vznikol medzi Kúpeľnou a vysokoškolským areálom.

Ide o plánovanú cyklotrasu v blízkosti centra Prešova, v celkovej dĺžke takmer 450 metrov a v šírke minimálne 2,5 metra.

Preložili chodník

Nový cyklochodník pretína existujúce železničné priecestie. V rámci projektu bol preložený aj existujúci chodník pre chodcov v dĺžke 33 metrov.

„Cyklistický chodník smerovo rešpektuje polohu zasypaného koryta pôvodného Mlynského náhonu s križovaniami existujúcich miestnych komunikácií ulíc Tarasa Ševčenka, Zápotockého, Protifašistických bojovníkov a 17. novembra, ako aj existujúcich chodníkov pre peších,“ uviedol hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Jazdné pruhy v trase Mlynského náhonu sú ohraničené bývalým opevneným korytom potoka. Bočnú oporu cyklistického chodníka tvoria pôvodné okraje Mlynského náhonu. V mieste súbehu so zeleňou je osadený záhonový betónový obrubník.

Pribudnú stojany

„Po dokončení na mieste pribudnú ešte lavičky pre peších, stojany na bicykle pred ZŠ Kúpeľná a jeden odpadkový kôš. Celkové náklady na stavebné práce vrátane nenávratného finančného príspevku predstavujú 88 254,89 eur. Mesto Prešov sa na projekte podieľa sumou 16 446,21 eur,“ dodal hovorca Tomek.

V obrazoch nájdete ďalšie zábery na túto cyklistickú novinku.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Nový cyklochodník Mlynský náhon v Prešove
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM