Správy

V Prešove máme CO krytov viacero: Na ktorých uliciach sa nachádzajú?

Hoci Slovensku bezprostredne nehrozí žiaden útok, viacerí Prešovčania sa o bezpečnosť v okolí svojho bydliska intenzívne zaujímajú.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove máme CO krytov viacero: Na ktorých uliciach sa nachádzajú?
Foto: Jozef Černek / Zdroj: Matica slovenská

Väčšina obyvateľov Slovenska má v súvislosti s vojnou na Ukrajine obavy o seba a svojich najbližších. Vyplýva to z on-line prieskumu na vzorke 1 000 respondentov, ktorý sa uskutočnil od 25. februára do 1. marca.

Na otázku „Máte v súčasnej situácii, v súvislosti s vojnou na Ukrajine, obavy o seba a svojich najbližších?“ odpovedalo 40,6 percenta respondentov, že má veľké obavy, 40,2 percenta, že má trochu obavy, a iba 19,2 percenta respondentov uviedlo, že nemá obavy. Obavy pociťujú častejšie ženy.

Napriek tomu sa ľudia zaujímajú napríklad aj o CO kryty na území mesta. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Tomeka ich je vo vlastníctve mesta Prešov celkovo 53.

Úkryty civilnej ochrany v Prešove je teda viacero, na najväčšom sídlisku Sekčov však podľa poslanca Martina Eštočáka mesto nemá vo svojej správe ani jeden, o čom informoval na sociálnej sieti.

Zoznam ulíc, kde sa CO kryty v Prešove nachádzajú:

Číslo Ulica
1. 17. novembra
2. Baštová
3. Budovateľská
4. Čapajevova
5. Československej armády
6. Engelsova
7. Fraňa Kráľa
8. Fučíkova
9. Grešova
10. Hollého
11. Janouškova
12. Jarková
13. Komenského
14. Levočská
15. Obrancov mieru
16. Októbrová
17. Pavlovičovo námestie
18. Plzenská
19. Sedliackeho povstania
20. Šafárikova
21. Škultétyho
22. Štúrova
23. Wolkerova
24. Zápotockého
25. Železničiarska
  • poznámka: niektoré ulice majú viac ako jeden úkryt

Témy, ktoré hýbu Slovenskom

Ministerstva vnútra Slovenskej republiky (MV SR) však prízvukuje, že pravdepodobnosť jadrového útoku na Slovensku je veľmi nízka.

„Slovenská republika je bezpečnou krajinou a členstvo v EÚ a NATO jej dáva istotu. Táto situácia je náročná pre všetkých, a to, čo si všetci najmenej želáme, sú v tejto chvíli hoaxy a neoverené informácie z pochybných zdrojov. Robíme všetko, čo je v našich možnostiach, aby sme vybavili obrovský dopyt po informáciách, a to nielen z našej krajiny,“ uviedla pre Dnes24.sk Júlia Andrejčíková z Tlačového odboru MV SR.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM