Rôzne

V Košickom kraji vyrastie moderná vyhliadka, ponúkne parádny výhľad: Protichodné reakcie ľudí!

Nová moderná vyhliadka prinesie aj dávku adrenalínu.

Ilustračný obrázok k článku V Košickom kraji vyrastie moderná vyhliadka, ponúkne parádny výhľad: Protichodné reakcie ľudí!
3
Galéria

Predseda Košického samosprávneho kraja postupne predstavuje na sociálnej sieti projekty podporené z výzvy Terra Incognita. Tentoraz sa zameral na projekt v Gelnici, kde vyrastie nová vyhliadka.

„Vyhliadka Gloriette vznikne v lese nad historickou časťou Gelnice, z ktorej si budete môcť vychutnať neskutočný výhľad na jedno z najstarších baníckych miest na Slovensku,“ už teraz láka Trnka.

Vykonzolovaná konštrukcia bude podľa jeho slov siahať do vzdialenosti 10 metrov od skalného brala, na ktorom bude ukotvená. Spodok vysunutej konštrukcie bude priehľadný, čo návštevníkom prinesie dávku adrenalínu.

Výška dotácie predstavuje sumu 190-tisíc eur, doba realizácie je stanovená na dva roky.

Aj keď viacerých projekt pozitívne upútal, reakcie sú protichodné. Čo konkrétne sa niektorým nepáči? „Ako sami píšete, táto nová vyhliadka bude nad historickou časťou Gelnice. Zvážili ste aj to, ako táto moderná sklenená stavba zapadne do historického rázu krajiny? Mne tam takáto vyhliadka vôbec nepasuje,“ okomentovala projekt na sociálnej sieti Jarmila.

„Neviem, mne sa to tam akosi vôbec nehodí… Je to príliš moderné, skôr by to chcelo niečo drevené… Toto tam nezapadá,“ zdieľa rovnaký názor Lucia.

Podobných názorov je viac, rovnako aj pozitívnych reakcií ľudí, ktorým sa vizualizácie budúcej vyhliadky páčia.

VIZUALIZÁCIE: Nad Gelnicou vyrastie vyhliadka Gloriette
3
Galéria

Mohlo by vás zaujímať:

GELNICA NA DLANI - V BANÍCKOM MESTE VÝCHODU VYRASTIE NOVÁ VYHLIADKA Tretia nedeľa, tretí projekt z našej výzvy Terra...

Posted by Rasťo TRNKA on Sunday, March 24, 2024
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM