Ľubomír Hudačko Správy

V Humennom zaujali netradičnou, ale nádhernou výzdobou: Čo je tohtoročnou novinkou? FOTO

Celá výzdoba pochádza z dielne šikovných rúk zamestnancov Technických služieb.

Ilustračný obrázok k článku V Humennom zaujali netradičnou, ale nádhernou výzdobou: Čo je tohtoročnou novinkou? FOTO
12
Galéria

Tohtoročnej výzdobe dominuje zlatá farba, v tomto štýle tak navrhli adventný veniec a hlavný stromček aj v Humennom. Tamojšia samospráva o tom informuje na svojej webstránke.

Skombinovali to spolu s bielou, zelenou a štipkou červenej.

„Hlavný stromček – jedlička je ozdobený zvonmi v zlatej farbe, vločkami a zelenými balíkmi. Novinkou je aj LED svetielkami vyzdobený vianočný balík v bielo-zlatej farbe, umiestnený na námestí. Posledná zastávka vianočnej prechádzky po námestí je pri kaštieli, kde sú umiestnené sane i prvky z rozprávky Mrázik,“ uviedol Františka Mudra, z Technických služieb mesta Humenné.

Trochu netradičný spôsob

Novinkou tohtoročnej výzdoby je výzdoba na umelom stromčeku, ktorý sa v Humennom rozhodli oživiť trochu netradičným spôsobom.

„Nové prvky na stromčeku predstavujú obývaný dom. Pre najmenších to môže byť domček pre škriatkov, pre nás starších predstavuje dom s balkónom z nehynúceho príbehu lásky Rómea a Júlie, predstavivosť necháme na obyvateľov,“ pokračoval ďalej Mudra.

Celá výzdoba pochádza z dielne šikovných rúk zamestnancov Technických služieb.

„Viaceré časti výzdoby sú upravené a recyklované, s úmyslom šetriť životné prostredie sme volili aj materiály výzdoby, ktoré sú recyklovateľné,“ dodal na záver Mudra.

Objektívom: Výzdoba v Humennom predčila očakávania
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM