Správy

V dobe zmätku sú stále zdrojom kvalitných informácií: Prešov sa chystá na Týždeň knižníc

Na MDŽ 8. 3. bude v Centre regionálnych dokumentov predstavené prvé slovenské vydanie knihy Eleny Lackovej Narodila som sa pod šťastnou hviezdou.

Ilustračný obrázok k článku V dobe zmätku sú stále zdrojom kvalitných informácií: Prešov sa chystá na Týždeň knižníc
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Krajská knižnica v Prešove sa zapojí v dňoch od 6. do 12. marca do celoslovenského projektu Týždeň slovenských knižníc. Médiá o tom informovala Michaela Demková z metodického oddelenia knižnice.

Mottom v poradí 24. ročníka bude Knižnice pre všetkých – Knižnice, záruka kvalitných informácií.

„Cieľom tohtoročného Týždňa slovenských knižníc je poukázať, že knižnice v tejto ťažkej dobe množstva rôznych protikladných a zmätočných informácií sú dôležité. Dôležité ako vzdelávacie kultúrne inštitúcie, ktoré sú trvalým zdrojom kvalitných informácií,“ povedala riaditeľka knižnice Iveta Hurná.

Rôznorodý program

Pondelok 6. 3. bude prebiehať aj v tvorivom duchu stretnutím klubu Tvorivých dielní, témou ktorého budú základy paličkovania. Podľa vedúcej odborných oddelení Andrey Sivaničovej bude program dostatočne rôznorodý.

„Na MDŽ 8. 3. si v Centre regionálnych dokumentov predstavíme prvé slovenské vydanie knihy Eleny Lackovej Narodila som sa pod šťastnou hviezdou. Vo štvrtok 9. marca sa v rovnakých priestoroch stretneme s nestorom regionálnej literatúry Štefanom Staviarskym i jeho Šarišským zbojníkom koní,“ priblížila Sivaničová.

Medzi sprievodné aktivity budú patriť aj zážitkové čítania knihovníkov v jednom z obchodných centier na sídlisku Sekčov.

Vyše 7 800 čitateľov

Knižnica koncom januára spustila druhý ročník výzvy Knižnica na (ne)roztrhanie, ktorej cieľom je pripomenúť nielen verejnosti, no najmä pedagógom, že počet podujatí pre školské kolektívy je obmedzený a je potrebné si ho vopred rezervovať, zvlášť v marci.

„Pre žiakov materských, základných a stredných škôl máme dostupné rôzne zážitkové čítania, pri ktorých sa pracuje s knihami a textom. V mierne upravenej podobe sa do knižnice vráti čitateľská súťaž pre žiakov prvých ročníkov ZŠ Rozprávky už čítam sám,“ dodala Sivaničová.

Krajská knižnica má viac ako 7 800 registro­vaných čitateľov a vlani dosiahla celkovú návštevnosť takmer 160-tisíc.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM