Ľubomír Hudačko Hádzaná

V celej základnej časti neprehrali ANI JEDEN zápas: Skvelá séria hádzanárov pokračuje

Základnú časť extraligy ukončili hádzanári Tatrana Prešov víťazstvom v derby nad HK Košice 42:30 (20:17). Prvú časť súťaže ukončili bez jediného zaváhania.

Ilustračný obrázok k článku V celej základnej časti neprehrali ANI JEDEN zápas: Skvelá séria hádzanárov pokračuje
Zdroj: Viktor Zamborský

Bez jediného zaváhania a s plným bodovým ziskom prešli hádzanári Tatrana Prešov základnou časťou Niké handball extraligy. Dnes24.sk o tom informoval prešovský hádzanársky klub Tatran Prešovv

Svoju dominanciu v tomto ročníku súťaže potvrdili aj v záverečnom 22. kole základnej časti, v ktorom na domácej palubovke zdolali východniarskeho rivala HK Košice rozdielom 12-tich gólov 42:30 (20:17).

Tatran tak z 20 odohraných zápasov získal plný počet 40 bodov.

Východniarske derby začali lepšie hostia, ktorí sa v úvodnej štvrťhodine držali vo vedení. To po 15. minútach prebral Tatran a vypracoval si päťgólový náskok. Ten však Košice v závere polčasu skresali na tri góly.

Najbližšie finále

V druhom dejstve už ale náskok Tatrana postupne opäť narastal, najvyšší bol rozdiel 14-tich gólov.

Najlepším strelcom Tatrana v derby bol Marko Davidovič, autor 10-tich gólov.

Pre Tatran bol zápas proti Košiciam generálkou na finále Slovenského pohára v hádzanej, ktoré odohrajú zverenci trénera Pavla Jana už túto sobotu 9. marca o 18:00 hod. proti ŠKP Bratislava.

Dejiskom stretnutia budú Topoľčany. V marci potom čakajú zelenobielych ešte dve pohárové stretnutia, a to vo štvrťfinále Európskeho pohára EHF proti Ferencvárosu Budapešť.

Hlas po zápase

Pavol Jano, tréner Tatrana: „Prvý polčas sa Košice držali. Myslím si, že to bola otázka toho, kedy sa chytíme v obrane. Škoda tých zahodených šancí. Každý sa dostal na ihrisko a už každý musí vedieť, čo tam mohol urobiť naviac. S výsledkom a víťazstvom som ale spokojný. Teraz sa musíme pripraviť na finále Slovenského pohára.“

Tatran Prešov – HK Košice 42:30 (20:17)

  • Zostava a góly Tatrana: Cvitkovič 1, Čupryna – Mitaľ, Fech, Khaian 4, Sako 5, Kovacs 2, Fenár 5, Kravčák 4, Hozman 3, Kasatkin, M. Antl, Davidovič 10/3, Barros Araxá, Urban, Hernandez 8/2.
  • Najviac gólov súpera: Ľoch 8, Hruščák 7, Melich 7/3,
  • 7-metrové hody: 5/5 – 4/3,
  • vylúčenia: 3:4
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM