Ľubomír Hudačko Futbal

V aktuálnej situácii je každý bod dobrý: Tatran vezie z Moldavy bod, návšteva bola neskutočná!

Kto by to bol povedal, že na duel druhej futbalove ligy príde takáto návšteva? V zápase Tatrana Prešov proti Moldave nad Bodvou sa tak udialo, no diváci víťazstvo nevideli. Tímy si po remíze body rozdelili, v aktuálne nelichotivej situácii je to však pre zelenobielych dobrá správa.

Ilustračný obrázok k článku V aktuálnej situácii je každý bod dobrý: Tatran vezie z Moldavy bod, návšteva bola neskutočná!
Zdroj: Dnes24.sk

Zápas začal opatrne, po štvrťhodine hry však mali koňare dôvod na radosť. Dostali sa do vedenia po rohovom kope a presnom zakončení Krajníka – 0:1.

V 26. minúte po ľavej strane potiahol loptu D. Leško, pred bránu mu nabiehal aj Dupkala. Toho ale domáci pokryli, a tak to D. Leško vyskúšal z uhla. Jeho strelu ale brankár vyrazil na roh. Z neho nebezpečne hlavičkoval opäť Krajník, no tentoraz bránu minul. V 29. minúte pohrozili domáci. Po strate lopty na vlastnej polovici musel Tatran ratovať brankár Jakubech, strelu Mensaha k žrdi ale vyrazil. Rovnaký hráč neuspel zoči-voči nášmu brankárovi ani v závere polčasu, keď prestrelil bránu.

Čo nevyšlo domácemu hráčovi v prvom polčase, to sa mu podarilo na začiatku druhého. Po peknej kombinácii sa dostal k lopte na hranici šestnástky a prízemnou strelou k žrdi nedal Jakubechovi šancu – vyrovnané 1:1. Diváci na tribúne po góle ožili a s nimi aj domáci tím. Po hodine hry sa Gallo vrútil do pokutového územia a nekrytý zakončil, Jakubech ale svoj tím podržal výborným zákrokom. V 74. minúte Poliačkov center z priameho kopu trafil z voleja Dzurík, lopta však letela vedľa. Desať minút pred koncom mieril Dupkala do brvna, rozhodnutie mal na hlave po centri D. Leško, no sám na päťke hlavou v páde minul. Tímy si tak body rozdelili, pozitívom bola aj takmer dvojtísicová návšteva!

Tréner Tatrana Stanislav Varga: „Odohrali sme veľmi dobrý zápas. Myslím, že pre chlapcov je asi najväčšie zadosťučinenie to, že keď som chcel striedať, prakticky som nemal dať koho dole. Pretože všetci dali do toho sto percent. Dúfam, že v takýchto výkonoch budú pokračovať. Dnešný zápas sme nevyhrali nie kvôli výkonu alebo kvôli tomu, že sme nepremenili šance, ale kvôli niečomu inému,“ uviedol pre klubovú stránku lodivod.

DOXXbetliga – 11. kolo: FK Bodva Moldava n/Bodvou – 1. FC Tatran Prešov 1:1 (0:1) Gól: 51. Mensah – 14. Krajník, ŽK: 6. Leško, 80. Dupkala (obaja Prešov), pred 1 920 divákmi rozhodoval Molitoris (Ličko, Poracký) Zostavy: Bodva: Novák – Kis, Petričko, Žebík, Kražel – Celestine – Kónya (80. D. Ribár), A. Ribár, Mensah, Gallo (71. Rezende) – Jurko (78. S. Dzurík)

1. FC Tatran: Jakubech – Petko, P. Jacko, Krajník, Štefančík – Dzurík, Poliaček, P. Leško (68. Voda) – Katona, D. Leško – Dupkala (84. Eliaš)

foto: 1fctatran

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM