Ľubomír Hudačko Správy

Užiť si vianočné trhy môžete aj v Stropkove: Mesto ponúka tiež magický výhľad z veže

Organizátori dávali dôraz na tradičných remeselníkov a producentov prírodných produktov, no k dispozícii budú aj stánky s priemyselným tovarom.

Ilustračný obrázok k článku Užiť si vianočné trhy môžete aj v Stropkove: Mesto ponúka tiež magický výhľad z veže
Zdroj: Facebook.com/Mesto Stropkov

Remeselné výrobky, ale i kultúrny program ponúkajú Vianočné remeselné trhy, ktoré sa konajú vo štvrtok a piatok (22. 12.) na Námestí SNP v Stropkove. TASR o tom informoval hovorca mesta Peter Novák.

„V ponuke tunajších trhov nájdu kupujúci rôzne vianočné dekorácie, šperky, drevené i prútené výrobky, keramiku, bylinkové a včelárske produkty, hračky, textil a, samozrejme, potravinárske výrobky. Priamo na trhoch bude prebiehať aj výroba tradičných dychových ľudových nástrojov,“ uviedol vedúci odboru školstva a kultúry Mestského úradu (MsÚ) v Stropkove Tibor Kubička.

Tovar a občerstvenie

Trhy potrvajú od 9.00 hod. do 18.00 hod., stánky s občerstvením budú k dispozícii do 20.00 hod.

Aj keď organizátori dávali pri výbere predajcov dôraz na tradičných remeselníkov a producentov prírodných produktov, ľudia budú mať k dispozícii aj stánky s priemyselným tovarom a občerstvením.

„Nezabúdame ani na kultúrny program. Po obidva dni sa začne o 16.00 hod. Vo štvrtok sa na pódiu predstavia žiaci Základnej umeleckej školy F. Veselého a s programom Vianoce pieskom maľované vystúpi Anastasija Melencova. Na piatok sú pripravené vystúpenia folklórnej skupiny Stropkovčani a chrámového zboru sv. Cyrila a Metoda,“ doplnil Kubička.

Súčasťou vianočných trhov je niekoľko charitatívnych sprievodných podujatí.

Ďalší program

Medzi ne možno zaradiť aj dobročinný predaj výrobkov klientov Domu detí Božieho milosrdenstva, seniorov z Nového domova či študentov gymnázia. Vo štvrtok i v piatok bude primátor Ondrej Brendza pre širokú verejnosť podávať primátorský punč.

Stropkovčania budú môcť pri tejto príležitosti venovať dobrovoľný príspevok, ktorý poputuje na dobročinné účely. Centrum pre deti a rodiny zo Svidníka bude o 17.00 hod. realizovať zbierku šatstva.

„Podobne ako vlani, aj teraz budú v piatok popoludní stropkovskí otužilci združení v klube Ondavské utopence variť a predávať kapustnicu, pričom výťažok venujú obyvateľom neďalekej obce Ďapalovce postihnutým septembrovým zemetrasením,“ doplnil vedúci odboru školstva.

A okrem toho je možné vychutnať si aj pohľad na mesto Stropkov z vtáčej perspektívy.

Kostolnú vežu mesto sprístupnilo aj počas trhov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM