Ľubomír Hudačko Futbal

Útočník Tatrana Prešov Šafranko na margo podpory fanúšikov: Doma sa necitíme úplne ako doma!

Futbalistov Tatrana Prešov čaká ďalší domáci duel, tentoraz vyzvú lídra zo Zvolena. Pred zápasom hovoril otvorene o tom, že zelenobieli doma vlastne akoby ani nie sú úplne doma útočník Pavol Šafranko. Ako to myslel a čo odkazuje fanúšikom na tribúnách?

Ilustračný obrázok k článku Útočník Tatrana Prešov Šafranko na margo podpory fanúšikov: Doma sa necitíme úplne ako doma!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Útočník Pavol Šafranko zatiaľ na gól v lige čaká. Podľa svojich slov nervózny z toho nie je, aj keď ho vždy štve, keď gól nedá. Vynahradil si to však aspoň v pohárovom dueli s Perínom, kde zaznamenal hattrick.

Okrem toho, na margo jeho prípadného prestupu priznáva, že táto situácia s ním zamávala. „Strašne veľa ľudí mi volalo a dávali mi rôzne ponuky. Mútili mi hlavu rôznymi klubmi, kde by som mal ísť. Volalo mi mnoho manažérov, že mám prestúpiť a už som sa tak nesústredil na hru a futbal ako na to, kde mám prestúpiť. Boli to tie nešťastné prestupy a špekulácie o mojom odchode, ktoré za tým je potrebné hľadaťm," hovorí pre klubový web.

Hovorí, že ostáva definitívne tu, zmluvu s Tatranom má do leta 2016. Najbližšie sa so spoluhráčmi predstaví proti lídrovi tabuľka zo Zvolena. V domácich dueloch sa ale zatiaľ Tatranu nedarí, zaznamenal v dvoch dueloch iba remízy. „Je to aj o tom prostredí, ktoré tu je. Na porovnanie, v Períne prišlo na futbal vyše 500 ľudí a tí na polčas i na konci zápasu, v ktorom ich tím dostal osem gólov, hráčom zatlieskali. Tu vyhráme 3:0 a zatlieskajú nám naši rodičia, kamaráti a možno pár ľudí, ktorí prídu na futbal fakt s radosťou. Domáce prostredie ale má byť o niečom inom a my sa doma možno necítime úplne ako doma," povedal.

Ako pokračoval, osobne síce podporu počuje a negatívne veci sa snaží nevnímať, ale chcel by aj fanúšikov poprosiť, že nie vždy sa musí dariť. "A podporiť je potrebné niekedy, aj keď niečo nevychádza. Nielen vtedy, keď sa postupuje, alebo hrá najvyššia súťaž. Lebo nefandia len nám, ale aj klubu. Keď fandia klubu, fandia aj nám, lebo to určite budeme cítiť. Je pre nás motivácia, keď vyjde prihrávka, alebo strela a počujete ako tisíc fanúšikov vás povzbudzuje a tlieska, tak o to väčšia chuť je spraviť to znova, dať gól a dať zo seba nie 100, ale 120 percent,“ dodáva otvorene pre 1fctatran.sk.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM