Správy

Turčanová na kontrole postupu prác na obnove zastávok: Toto počas nej skonštatovala...

V Prešove sa pokračuje v revitalizovaní zastávok MHD. Ďalších päť sa opravuje v tomto roku. Primátorka sa zúčastnila kontroly postupu prác na Budovateľskej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Turčanová na kontrole postupu prác na obnove zastávok: Toto počas nej skonštatovala...
3
Galéria

Predvlani boli opravované nástupné plochy zastávok na Hlavnej a Masarykovej ulici a vlani sa opravilo 2 684 metrov štvorcových plôch na deviatich zastávkach MHD.

Podľa plánu

„V tomto roku sa pokračuje v opravách zastávkových plôch, pričom sa počet zrevitalizovaných zastávok zvýši o ďalších päť,“ skonštatovala primátorka Andrea Turčanová počas osobnej kontroly postupu prác na obnove zastávok na Budovateľskej ulici. Tieto práce zatiaľ pokračujú podľa plánu, začali v júni, s termínom ukončenia do konca augusta. Rekonštruuje sa päť zastávok MHD – tri na Budovateľskej ulici, dve na sídliskách Sekčov a Šváby.

V rámci ich rekonštrukcie sa vytvoria nové niky mimo vozovky cesty v mieste súčasných zastávok, s prispôsobením ich dĺžky kĺbovým trolejbusom, podľa priestorových možností v teréne.

Zo zámkovej dlažby

Nástupné plochy zastávok budú vytvorené zo zámkovej dlažby a ohraničené obrubníkmi. Vzhľadom na použité technológie jednotlivé rekonštrukcie zastávok trvajú šesť až osem týždňov. Zhotoviteľ ich prispôsobí požiadavkám Dopravného podniku mesta Prešov. Ten ich opatrí označníkom zastávky. Plocha dočasných zastávok bude vyložená cestnými panelmi.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

V obrazoch: Opravy zastávok MHD v Prešove
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM