Ľubomír Hudačko Futbal

Tréner Tatrana: Verím, že rozhodcovia sa úmyselne nemýlia v náš neprospech!

Smolu v zakončení si vybrali prešovskí futbalisti aj cez víkend na domácom ihrisku proti Sencu. Mali viac z hry počas celého duelu, ale šťastie jednoducho neprialo. Svoju zvláštnu rolu hral aj rozhodca, tréner Kostelník však verí, že mal čisté svedomie.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Tatrana: Verím, že rozhodcovia sa úmyselne nemýlia v náš neprospech!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Arbiter Mastiš sa stal známym po omieľanom incidente v Nitre, keď ho do tváre udrel Guinejčan Soumah. Tentoraz mal opletačky s iným africkým útočníkom – Petrom Nworahom. Hráč v službách Prešova si v prvom polčase pýtal pokutový kop, no rozhodca udelil kartu za simulovanie jemu, v závere ho dokonca vylúčil.

„Nebolo to filmovanie. Na 120 percent to bola penalta. Je normálne, že sa rozhodca môže zmýliť, ale ak by aj neodpískal penaltu, nemal by dávať žltú kartu, pretože to simulovanie rozhodne nebolo. Získal som loptu, bol som rozbehnutý a vtedy je normálne, že stačí aj malý dotyk, aby ste stratili balanc. Urobil chybu, tú kartu som dostať nemal,“ vrátil sa k spornej situácii P. Nworah pre oficiálny web Tatrana.

Stihol však dať červenú kartu aj Šafrankovi a zbytočne na seba pútal celý zápas pozornosť. Hráči si však plnili svoje povinnosti a sústredili sa na hru. Divákov zdvíhala zo sedadiel krásna strela Poliačeka z priameho kopu, no nanešťastie svojich farieb trafil len brvno. Senec nemal príliš priestoru na kombinovanie, ale Baráta v bráne vystrašila dobrá strela Orolína. Obtrela sa o žrď a na strely do konštrukcie brány tak bolo 1:1.

V druhom polčase sa už hralo len ako keby z povinnosti, Prešov bol v koncovke bezzubý, dochádzali mu sily a proti kvalitnej obrane sa nevedel presadiť. Hostia už stavili na pevnú obranu a do útokov sa púšťali sporadicky. Zápasu chýbali góly, namiesto toho sa v závere zbytočne znervoznievalo. Gól však nepadol, Prešov opäť stratil body a Podbrezová na 1. mieste už ušla na 9 bodov.

2. liga – 14. kolo: 1. FC Tatran Prešov – ŠK SFM Senec 0:0

ŽK: 17. Nworah – 68. Molnár, ČK: 90. + Nworah, rozhodoval Mastíš (Chládek, Bobko) Zostavy:

1. FC Tatran: Barát – Kačala, Petráš, Jacko, Hatok – Papaj, Poliaček (81. Dolný) – Hruška (86. P. Šafranko), D. Leško, Nworah – Katona SFM: Matlák – Bakala, Hanzel, Polgár, Molnár – Hílek, Držík – Orolín (90. Szabo), Augustín (56. Ujčík), Klokner (64. Pomichal) – Ležaič

Attila Pinte, asistent trénera hostí: „My sme po zle sérii výsledkov šli do Prešova s tým, aby sme hrali s dobrou defenzívou a podnikali brejky. Nastrelili sme žrď, domáci však boli lepší. Mali sme na svojej strane kvalitu, ale aj šťastie. Bod s ceníme.“

Jozef Kostelník, tréner Tatrana: „Celý čas sme odohrali zápas na súperovej polovici, máme mladých hráčov, ktorý sa na jeden gól veľmi natrápia. Dali sme brvno, súper mal len jednu šancu. Verím, že rozhodcovia sa úmyselne nemýlia v náš neprospech. Chlapci chceli dať gól, no štýl, ktorý hráme nás stojí veľa síl. Chýbalo nám na ťažkom teréne šťastie, Senec ale je súper, ktorý má kvalitných hráčov.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM