Ľubomír Hudačko Šport

Tréner hádzanárov Tatrana po vypadnutí z pohára EHF: Útoky sme zakončovali ako dorastenci!

Hoci hádzanári Tatrana Prešov zvíťazili v odvetnom zápase 3. kola kvalifikácie Pohára EHF nad nemeckým tímom MT Melsungen 26:25, po zápase boli smutní. Víťazstvo o jeden gól totiž na postup do skupinovej fázy nestačilo. Kritikou do vlastných radov nešetril najmä tréner Peter Dávid.

Ilustračný obrázok k článku Tréner hádzanárov Tatrana po vypadnutí z pohára EHF: Útoky sme zakončovali ako dorastenci!
Zdroj: TASR

Skúsený krídelník Radoslav Antl sa v odvetnom zápase prezentoval desiatimi gólmi, no spokojný nebol.

Prvý gól až v 13. minúte

„Mali sme ich detailne rozobratých do poslednej akcie. Vedeli sme o každom jednom hráčovi akú kľučku robí a kam hádže lopty. Prišli sme však na zápas a na všetko zabudli. Dať v domácom zápase prvý gól až v 13. minúte je hanba,“ netajil Antl.

Pivot Michal Kopčo mal tiež kritický pohľad: „Po celý zápas sme to ťahali my pivoti a krídla. Spojkám to dnes vôbec nešlo, snáď len Krištopans dnes niečo zahral. Škoda toho výsledku, veľmi nás to mrzí. Dúfam, že sme víťazstvom potešili aspoň divákov,“ poznamenal Kopčo. Prešovčania tak nezopakovali účasť v skupinovej fáze pohára EHF z minulej sezóny. „Veľmi to ľutujem, pretože sme znovu mohli urobiť dieru do sveta. Teraz nás čaká už len SEHA liga a slovenská liga,“ uviedol Kopčo.

Niektorí hráči mali nízku pulzovú frekvenciu

Tréner Tatrana Peter Dávid si nedával servítku pred ústa a zápas hodnotil s rozčarovaním: „Prvý polčas bol z našej strany neskutočným rozčarovaním. Doslova sme sa súpera zľakli a ani neviem prečo. Výsledok z prvého zápasu bol dosť zreteľný pre súpera, mohli sme v pokoji hrať tak, ako sme si predsavzali. V obrane sme nešli do posledného kontaktu, aj keď sme nestáli zle. Dostali sme veľmi ľahké góly a v útoky sme zakončovali ako dorastenci alebo ako školáci. Nechcem nikoho uraziť, no som z toho veľmi sklamaný,“ povedal po zápase v rozhovore.

V druhom polčase už jeho tím ukázal svoju tvár a svoju hru. Tatran sa dostal do zápasu veľmi rýchlo, ale bohužiaľ, neotočil to. „Súper je skúsené mužstvo, bolo to jasné, že oni zaberú. Dostali sme opäť veľa ľahších gólov, ktorým sme mohli zamedziť. Som rád, že sme aspoň vyhrlai, pretože ten zápas bol z našej strany len čiastočne dobrý. My sme išli do zápasu s tým, že ideme vyhrať, chlapci nemuseli byť nervózni. Potom by sme počas priebehu videli, ako sa situácia vyvynie. Samozrejme, tento úvod sme neočakávali a ja takéto zápasy ani nepoznám a neviem, kam to zaradiť. Mám s tým naozaj veľký problém, lebo to chvíľami vyzeralo, že chlapci si sem prišli len tak pobehať a bude vybavené,“ uviedol kriticky.

Napriek tomu však lodivod vedel, že hráči tovira veľký tím a v druhom polčase to ukázali: „Hoci ten prvý sme totálne prespali. Nemôžem to priradiť k nervozite. Cez prestávku som veľa kričal, pretože to nebol ten tím, ktorý ja poznám. To neboli oni, to nemalo so srdcom nič spoločné. Niektorí hráči mali nízku pulzovú frekvenciu. Tak som povedal, nech začnú konečne bojovať a hrať kompaktnejšie v obrane, ísť do protiútoku za každú cenu. Tá reč bola dobrá, nabudúce si ju prichystám pred začiatkom zápasu.“

Hlas trénera Petra Dávida poskytla redakcii Miroslava Baranová

zdroj: Prešov24/tasr

foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM