Ľubomír Hudačko Krimi

Traja Prešovčania majú na krku vážne obvinenie: Mali v rukách viac liekov na predpis ako je bežné, hrozí im basa!

Traja Prešovčania si poriadne zavarili. Podľa polície mali neoprávnene získavať liečivá na lekársky predpis, obchodovať s nimi a šíriť toxikomániu. Teraz im hrozí basa natvrdo, dvom z nich až na 15 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Traja Prešovčania majú na krku vážne obvinenie: Mali v rukách viac liekov na predpis ako je bežné, hrozí im basa!
Zdroj: TASR

Prešovský krajský vyšetrovateľ obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi a prečinu šírenia toxikománie dvoch Prešovčanov (30 a 66) a ďalšieho Prešovčana (43) z prečinu šírenia toxikománie.

„Podľa doteraz vykonaného vyšetrovania si mali obvinení od júla 2014 až doposiaľ, v Prešove a inde opakovane neoprávnene zabezpečovať liečivá Frontin, Neurol, Xanax, Tramadol a iné v množstvách presahujúcich bežnú liečebnú látku pre jednu osobu. Výdaj týchto liečiv je viazaný na lekársky predpis,“ uviedol hovorca KR PZ v Prešove Daniel Džobanik.

Ako ďalej dodal, účinnou látkou liečiv Frontin, Neurol a Xanax je látka alprazolam, ktorá je v zmysle zákona o omamných a psychotropných látkach, a prípravkoch zaradená v III. skupine psychotropných látok. U liečiva Tramadol je účinnou látkou tramadoli hydrochloridum, ktorého dlhodobé užívanie bez lekárskej kontroly v rozpore s indikáciou a v neprimerane zvýšených dávkach alebo vo vzájomnej kombinácii, vyvoláva stavy podobné stavom spojením s užívaním omamných a psychotropných látok. „Uvedené liečivá prechovávali najmä v mieste trvalého bydliska. Najmladší z obvinených mal okrem liečiv zabezpečovať aj sušené časti rastlín konope,“ pokračoval Džobanik.

Podľa hovorcu po zadržaní a obvinení boli všetci traja umiestnení do cely policajného zaistenia a bol na nich spracovaný podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby. „Prvým dvom obvineným hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 10 – 15 rokov a tretiemu na 1 – 5 rokov,“ uzavrel hovorca.

Čítajte tiež:

Autobus začal pred dedinou horieť, šofér vyviedol cestujúcich: Prešovskí hasiči v akcii!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM