Ľubomír Hudačko Správy

To je NÁPAD! V Prešove vyrobili vianočné ozdoby z recyklovaného odpadu

Zhodnotiť sa dá naozaj všetko. Kreativite a nápadom sa medze nekladú a recyklovaná vianočná ozdoba tak vie urobiť radosť hneď dvakrát.

Ilustračný obrázok k článku To je NÁPAD! V Prešove vyrobili vianočné ozdoby z recyklovaného odpadu
4
Galéria

Prešovské školy odkazujú, že odpad nemusí skončiť v smetnom koši. A ako na to? Počas školského roka sa totiž zapojili v spolupráci so spoločnosťou Technické služby meste Prešov, a.s. (TSmP) do projektu zhodnocovania odpadov a ich druhotného spracovania.

„V predvianočnom čase tak veci určené „do smetiakov“ robia radosť a zdobia naše okolie v adventnej atmosfére,“ doplnila prešovská samospráva.

Ozdoby od žiakov

Šesť škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov si ešte na jeseň prevzalo z TSmP, a.s. rôzne druhy materiálu, aby ich spracovali do využiteľnej formy a dali tak veciam druhú šancu s odkazom na ekologickú a obnoviteľnú oblasť.

„Naše panie učiteľky sa začiatkom školského roka zastavili na TSmP po debničku s vytriedeným odpadovým materiálom, z ktorého následne počas prvého polroka vytvárali so žiakmi viaceré výrobky a ozdoby aj v rámci vianočných motívov a príprav na adventné obdobie,“ doplnil k téme Michal Palenčár, zástupca ZŠ Važecká.

Objektívom: Na prešovských školách vznikali vianočné ozdoby
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM