Rôzne

TIP na víkend v Prešove: Hasiči ukážu svoju prácu a oslávia 100 rokov od založenia

Súčasťou podujatia bude aj výstava v Krajskom múzeu v Prešove, ukážky práce hasičov, ako aj oceňovanie dobrovoľných i štátnych hasičov.

Ilustračný obrázok k článku TIP na víkend v Prešove: Hasiči ukážu svoju prácu a oslávia 100 rokov od založenia
Zdroj: Dobrovoľný hasičský zbor mesta Prešov

Prešovskí dobrovoľní hasiči si pripomenú 100 rokov od vzniku dnešnej Dobrovoľnej požiarnej ochrany (DPO) SR Prešov, ktorá vznikla 5. mája 1924. Oslavy sa uskutočnia v nedeľu 5. mája od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove. Dnes24.sk o tom informoval Marek Angelovič, predseda ÚzO DPO Prešov.

Súčasťou podujatia bude aj výstava v Krajskom múzeu v Prešove, ukážky práce hasičov, ako aj oceňovanie dobrovoľných i štátnych hasičov.

Program pre deti a omša

Pripravený je aj program pre deti a nafukovacie atrakcie.

„Od 15.00 hod. bude na programe slávnostná svätá omša v Konkatedrále sv. Mikuláša pri príležitosti sviatku sv. Floriána, ktorú bude celebrovať Mons. Bernard Bober. Zúčastní sa na nej aj vladyka Jonáš Maxim, prešovský arcibiskup metropolita, a Marek Cingeľ, tajomník biskupa Východného dištriktu Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania na Slovensku,“ uviedla Šitárová a doplnila, že počas svätej omše bude požehnaná aj slávnostná zástava Územnej organizácie DPO Prešov.

Organizátorom podujatia je Územná organizácia DPO Prešov v spolupráci s Krajským aj Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru Prešov, Krajským múzeom v Prešove a mestom Prešov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM