Iné športy

Tenisovému turnaju hrozilo zrušenie: Podľa riaditeľa mal vysokú úroveň aj bez elity

Hoci sa na poslednom piatom turnaji Peugeot tennis tour nezúčastnilo viacero hráčov slovenskej špičky, podľa riaditeľa prešovského turnaja Jozefa Marasa ml. mal kvalitnú úroveň.

Ilustračný obrázok k článku Tenisovému turnaju hrozilo zrušenie: Podľa riaditeľa mal vysokú úroveň aj bez elity
Zdroj: pixabay.com

V Prešove chýbali celkoví víťazi Lukáš Klein a Anna Karolína Schmiedlová a aj vďaka tomu pribudli na zoznam víťazov jednotlivých podujatí nové mená. „Za seba môžem povedať, že som v prvom rade veľmi rád, že sa turnaj vôbec uskutočnil, keďže hrozilo, že sa zruší,“ poznamenal Maras ml.

Na kurtoch Prešovskej tenisovej akadémie napokon triumfovali Lukáš Pokorný a Radka Zelníčková. Pre neúčasť viacerých rankingovo vyššie postavených hráčov boli napokon skresané finančné odmeny na polovicu. Víťazi mužskej i ženskej časti zinkasovali po 1500 eur, zdolaní finalisti 750. V Prešove napokon štartovalo 16 hráčov v mužskej i ženskej kategórii a až na jednu dvojicu bol zaplnený aj pavúk štvorhry.

Riaditeľ turnaja uvítal, že sa Prešov dostal do kalendára premiérového projektu: „Potešili sme sa tomu, pretože bolo avizované, že sa na turnaji zúčastnia zaujímavé mená na čele s Belindou Benčičovou. Keď som však videl, že od predposledného turnaja v Žiline po prešovský je takmer mesačná pauza, tak som tušil, že účasť v Prešove môže byť slabšia alebo môže byť celý turnaj ohrozený. Pravdupovediac, nakrátko som aj uvažoval, že to odmietneme, ale rýchlo som túto možnosť zavrhol. Moje obavy súviseli s blížiacim sa s turnajom US Open, ktorý je, prirodzene, veľké lákadlo pre hráčov.“

Podľa Marasa ml. malo vyvrcholenie PTT kvalitnú úroveň aj napriek neúčasti viacerých zvučných mien. „Diváci videli veľa kvalitných zápasov. Prialo nám aj počasie. V prvom rade som rád, že sa turnaj vôbec odohral. Najskôr boli obavy pre pandémiu, potom sa objavila ďalšia nepríjemnosť, keď vysvitlo, že k nám do Prešova už neprídu víťazi, ktorí si už vopred zabezpečili prvenstvo v tejto sérii a aj niektorí ďalší hráči a hráčky zvučnejších mien. Myslím si, že aj tak sa bolo na čo pozerať a viaceré zápasy mali veľmi dobrú kvalitu,“ uviedol Maras.

Víťazi turnajov PTT, muži:

1. Bratislava: Lukáš Klein
2. Bratislava: Alex Molčan
3. Piešťany: Lukáš Klein
4. Žilina: Lukáš Klein
5. Prešov: Lukáš Pokorný

Konečné poradie PTT:

Dvojhra: 1. Lukáš Klein 72, 2. Alex Molčan 44, 3. Andrje Martin 32, Filip Horanský 32, 5. Norbert Gombos 20, 6. Tomáš Líška 16.

Štvorhra: 1. Lukáš Klein 26 bodov, 2. Filip Polášek 20, 3. Tomáš Líška 18, 4. János Fekete a Krištof Minárik obaja 17, 6. Michal Novanský 15.

Ženy:

1. Bratislava: Belinda Benčičová
2. Bratislava: Anna Karolína Schmiedlová
3. Piešťany: Chantal Škamlová
4. Žilina: Anna Karolína Schmiedlová
5. Prešov: Radka Zelníčková

Konečné poradie PTT:

Dvojhra: 1. Anna Karolína Schmiedlová 50 bodov, 2. Belinda Benčičová 28, 3. Viktória Kužmová 28, 4. Chantal Škamlová 25, 5. Eszter Mériová 14, 6. Tereza Mihalíková 13.

Štvorhra: 1. Tereza Mihalíková, Chantal Škamlová, obe po 21 bodov, 3. Romana Čisovská 20, 4. Belinda Benčičová, Anika Jašková, obe po 16, 6. Radka Zelníčková 12.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM