Šport

Tatran začína dalšie finále hádzanárskej extraligy: Je favoritom a chce 13. titul

Hádzanári Tatrana Prešov sú opäť favoritom pred štartom finále slovenskej extraligy. Obhajca titulu má na konte dvanásť titulov, z toho desať v sérii.

Ilustračný obrázok k článku Tatran začína dalšie finále hádzanárskej extraligy: Je favoritom a chce 13. titul
Zdroj: TASR

Premiérovo sa do boja o ligový primát dostali hráči HKM Šaľa, ktorí túžia súperovi sériu znepríjemniť. Prvý duel je na programe v stredu v Prešove, hrá sa na tri víťazné strenutia.

Ukončiť čo najskôr

Prešovčania v semifinále zdolali HK Agro Topoľčany podľa očakávania hladko 3:0 a pred finále potešila aj pauza pre povinnosti národného tímu v kvalifikácii ME. „V podstate sme v dobrom stave, prestávka nám prišla vhod. Trošku unavení sú síce po reprezentačných povinnostiach Rábek, Krok a Urban, myslím si však, že je to v norme,“ povedal kouč Tatrana Rastislav Trtík.

Dominantný tím uplynulej dekády na slovenskej scéne si je vedomý úlohy favorita. „Jednoznačne chceme získať trinásty titul, takže veríme, že nám toto číslo tentoraz prinesie šťastie, Diváci sa majú určite na čo tešíť, veď každé finále je zaujímavé. Rátame s podporou fanúšikov a radi by sme finálovú sériu ukončili čo najskôr,“ dodal Trtík.

Šaľa postúpila do play off z druhej priečky, v semifinále si poradila s MŠK Považská Bystrica 3:1 a už postupom do finále tak dosiahla historický klubový úspech.

Šaľa si trúfa

„Sme prvýkrát vo finále, predsezónne ciele sme splnili, no ešte nie je koniec a proti Prešovu chceme odohrať dôstojnú sériu. Vieme, že to nebude ľahké, pretože Tatran je jasným favoritom. Súper je niekde inde ako zvyšok ligy, napriek tomu si trúfame odohrať vyrovnané partie,“ priznal tréner HKM Ján Kolesár.

„Vo vzájomných dueloch v tejto sezóne sme sa presvedčili, že s nimi treba hrať koncentrovane a naplno celých 60 minút. Musíme s nimi vydržať tempo a ak podáme super výkon, potom sa môže dostaviť výsledok. Radi by sme uspeli minimálne v jednom zápase,“ zdôraznil Kolesár, ktorého zverenci cestujú na prvý duel do Prešova v deň zápasu. V boji o extraligový bronz sa rovnako na tri víťazné zápasy stretnú MŠK Považská Bystrica a HK Agro Topoľčany.

Program finále:

  • 1. zápas: streda 17. mája o 18.00: Prešov – Šaľa
  • 2. zápas: sobota 20. mája o 18.00: Šaľa – Prešov
  • 3. zápas: streda 24. mája o 18.00: Prešov – Šaľa
  • prípadný 4. zápas: sobota 27. mája o 18.00: Šaľa – Prešov
  • prípadný 5. zápas: streda 31. mája o 18.00: Prešov – Šaľa

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM