Ľubomír Hudačko Futbal

Tatran v druhom zápase ligy uspel: Výhra rozdielom triedy a ešte aj s čistým kontom!

Zatiaľ to ide bez inkasovaného gólu. Tatran Prešov v druhom zápase Doxxbet ligy uspel a súpera rozniesol rozdielom triedy. Hral pritom vonku a tak sa víťazstvo ráta všetkými desiatimi. Hrdinom sa stal najmä kapitán Dávid Leško.

Ilustračný obrázok k článku Tatran v druhom zápase ligy uspel: Výhra rozdielom triedy a ešte aj s čistým kontom!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Prešovčania proti Rimavskej Sobote potvrdili úlohu favorita a súpera zmietli na jeho pôde jednoznačne 3:0. Hrdinom sa stal najmä kapitán Dávid Leško, ktorý k výsledku prispel dvomi gólmi.

Zelenobieli sa v prvom polčase ujali vedenia po premenenom pokutovom kope Dávida Leška. Tomu predchádzala štandardná situácia z 34. minúty, center Patrika Jacka a hlavička Tubonemiho, ktorú Morháč zrazil v pokutovom území rukou a rozhodca nariadil penaltu.

Hruška pre zmenu nastrelil v žrď a to keď mu pri dorážke chýbali z ťažkého uhla ku gólu centimetre. Rovnaký hráč mal streleckú smolu aj po zmene strán, keď žrď po jeho zakončení zvonila opäť. Všetko si ale vynahradil gólovou prihrávkou, keď bol na začiatku peknej krídelnej akcie a centrom našiel pred bránou v dobrej streleckej pozícii D. Leška, ktorý sa nezmýlil a zvýšil vedenie Tatrana na 2:0.

Domáci Vargic potom videl červenú kartu a v početnej výhode už Tatran kontroloval situáciu. Tretím gólom sa na konci presadil ešte Benes a po akcii Keresteša s Tubonemim loptu doklepol do opustenej brány – 0:3.

„Trošku dlhšie nám na začiatkoch oboch polčasov trvalo, kým sme sa rozbehli a súper mal v tých chvíľach trochu viac z hry. No netrvalo to ani desať minút a potom, keď sme sa už rozbehli a hrali dobrý futbal, sme podali kvalitný výkon a o zápase bolo prakticky rozhodnuté po druhom góle a červenej karte súpera. Okrem troch gólov sme nastrelili aj dvakrát žrď, takže s výkonom môžeme byť spokojní. V takej horúčave ako vládla sme odohrali veľmi dobrý zápas,“ povedal pre klubový web tréner Prešova Stanislav Varga.

2.kolo: MŠK Rimavská Sobota – 1. FC Tatran Prešov 0:3 (0:1)

  • Góly: 35. a 60. D. Leško (prvý z 11m), 86. Benes,
  • ŽK: 14. Vargic, 34. Morháč, 80. Gálik – 16. Tubonemi, 65. Micherda, 85. Hruška,
  • ČK: 71. Vargic (MŠK po 2. ŽK),
  • rozhodoval Glova

Zostava 1. FC Tatran Prešov: Talian –, Dzurík P. Jacko, Lipták, Micherda – Tubonemi, Keresteš – Hruška (87. Bujňák), Katona (69. Voda), D. Leško – Šafranko (81. Benes)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM