Krimi

Ako syn primátorky VYVÁDZAL: Polícia detailne opísala, čo sa dialo za múrmi cely

Neprípustné konanie vyvrcholilo v nočných hodinách, keď okrem nerešpektovania výziev začal podľa polície poškodzovať vybavenie cely.

Ilustračný obrázok k článku Ako syn primátorky VYVÁDZAL: Polícia detailne opísala, čo sa dialo za múrmi cely
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Martin Turčan, ktorý v Prešove zastrelil kolegu bol podľa polície po vykonaní nevyhnutných procesných úkonov umiestnený do cely policajného zaistenia v Košiciach.

Neprípustné konanie

„Od doby umiestnenia sa osoba správala agresívne a nereagovala na pokyny službukonajúceho policajta. Neprípustné konanie osoby vyvrcholilo v nočných hodinách, keď osoba okrem nerešpektovania výziev policajtov začala poškodzovať vybavenie cely,“ uviedla pre presov.dnes24.sk hovorkyňa KR PZ v Košiciach Lenka Ivanová.

Po príchode policajtov PMJ podľa jej slov osoba naďalej kládla aktívny odpor.

„Nerešpektoval výzvy na upustenie od svojho konania, preto boli v zmysle zákona použité donucovacie prostriedky nielen na prekonanie aktívneho odporu, ale aj na zabránenie ďalšieho konania,“ pokračovala Ivanová.

Museli ho spacifikovať

V stredu po 4. hodine ráno muž donucovacie prostriedky poškodil, preto boli na miesto opäť vyslané hliadky PMJ. Podľa slov hovorkyne na policajtov obvinený fyzicky zaútočil.

„Nerešpektoval tiež výzvy na upustenie od protiprávneho konania a preto na jej spacifikovanie boli použité donucovacie prostriedky. Následne bolo kompetentnými zdravotníkmi rozhodnuté o prevoze osoby do zdravotníckeho zariadenia,“ dodala na záver Ivanová.

ilustračné foto

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM