Andrea Mesarčíková Rôzne

Súťaž v powerpointových prezentáciách vyhrali gymnazisti z Vranova

Súťaž stredoškolákov v tvorbe powerpointových prezentácií "10 NAJ", ktorú vyhlásil Prešovský samosprávny kraj (PSK) v apríli tohto roka, suverénne vyhrala trojica študentov z Gymnázia vo Vranove nad Topľou.

Prezentácia, ktorú vytvorili Dominika Ďurišová, Marek Kľučár a Lukáš Krištán, sa dostala spolu s ďalšími desiatimi prácami do finálového kola a v internetovej ankete získala celkove 23.838 hlasov.
Úlohou študentov stredných škôl v pôsobnosti PSK bolo prostredníctvom prezentácií predstaviť päť najzaujímavejších lokalít Prešovského kraja a rovnaký počet atraktívnych miest Európskej únie.
„Výsledky hlasovania sa jednoznačne zhodujú s názorom komisie, ktorá v prvom kole rozhodovala o postupe prezentácií. Práca mala veľmi peknú grafickú úpravu a texty podložené aj zvukovými nahrávkami v slovenčine a angličtine. Zaujali aj miesta, ktoré si študenti vybrali,“ povedala dnes pre TASR hovorkyňa PSK a členka komisie Veronika Fitzeková. V prezentácii sa objavili napríklad Pieniny, Vysoké Tatry, centrum Bardejova, z európskych lokalít predstavili aj soľnú baňu Wieliczka v Poľsku a mesto Český Krumlov.
Na druhom mieste v ankete skončila práca študentiek z gymnázia Jána Adama Reimana v Prešove a tretie miesto obsadili gymnazistky z Lipian.
Študenti z desiatich okresov poslali do súťaže spolu 62 prezentácií. V prvom kole robila selekciu komisia, v ďalších dvoch o poradí rozhodovala verejnosť prostredníctvom internetovej ankety. Do finálového hlasovania, ktoré sa skončilo 12. septembra, sa zapojilo takmer 59.000 hlasujúcich, ktorí poslali spolu vyše 80.000 platných hlasov.
Autori víťaznej prezentácie získali ako cenu trojdňový pobyt v Bruseli a študenti, ktorých práca skončila na druhom mieste, prežijú týždeň vo Vysokých Tatrách. V poradí tretiu prezentáciu ocení vyhlasovateľ súťaže digitálnym fotoaparátom a ďalšie vecné ceny sú pripravené aj pre súťažiacich na štvrtom a piatom mieste. Powerpointové prezentácie plánuje PSK využiť pri rôznych príležitostiach na propagáciu regiónu.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM