Monika Földešiová Rôzne

Stredoškoláci na brigáde. Vyčistia nám Solivar!

V prešovskej mestskej časti Solivar sa začali práce na rekultivácii priestranstva v okolí historických objektov v správe Slovenského technického múzea Košice. Hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová informovala TASR, že aktivity prebiehajú v rámci s

**„V rámci odbornej praxe sa pod vedením riaditeľa školy Miroslava Fuchsa a vedúceho odborného výcviku Petra Kvašňáka na prácach podieľa deväť študentov, ktorí na tejto ploche odstraňujú náletové dreviny,“ **spresnila hovorkyňa. Mesto v rámci aktivít poskytne na tento účel kontajnery na biologicky rozložiteľný odpad a zabezpečí jeho následné zhodnotenie. Okrem toho radnica využije aj podpísanú dohodu s Ústavom na výkon väzby v Prešove a na čistení sa budú podieľať aj odsúdení.

Spolupráca medzi samosprávou a Strednou odbornou školou lesníckou v Prešove má konkrétne kontúry. Po pracovnom rokovaní primátora Pavla Hagyariho, poslancov VMČ č. 5 a vedenia SOŠ lesníckej sa dnes začali práce na revitalizácii plôch a okolia Varne soli František v lokalite Solivar.

Podľa vyjadrenia primátora Pavla Hagyariho je cieľom mesta v tejto časti vytvoriť novú oddychovú zónu s malým parkom, ktorý by mal slúžiť na relax pre obyvateľov Solivaru, Švábov či časti Sídliska Sekčov. Hovorkyňa doplnila, že v prípade priaznivého počasia je do piatka (20. 4.) naplánované vyčistenie plochy s rozlohou asi dva hektáre v okolí národnej kultúrnej pamiatky, ktorá by mala prejsť rekonštrukciou.

Do druhej fázy revitalizácie územia by sa mali zapojiť žiaci prešovských mestských základných škôl a členovia Mládežníckeho parlamentu, ktorí by mali čistiť širšie okolie tejto lokality.

zdroj, foto: tasr

solivar upratovanie
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM