Správy

Štedrá večera aj balíčky pre osamelých ľudí: V Prešove sa vo veľkom pomáhalo

Prijímanie pomoci bolo veľmi emotívne, keďže mnohé rodiny sú vo veľmi ťažkej sociálnej situácii. Pomohlo sa viac ako 1 360 ľuďom.

Ilustračný obrázok k článku Štedrá večera aj balíčky pre osamelých ľudí: V Prešove sa vo veľkom pomáhalo
Zdroj: Mesto Prešov

Posledný mesiac v roku je mimoriadne náročný najmä pre osamelých ľudí, ľudí bez domova či v zlej sociálnej situácii. Práve im sa mesto Prešov opäť rozhodlo pomôcť, a to potravinovými balíčkami a výbornou štedrou večerou, ktorú priviezli priamo k nim. Mesto Prešov o tom informuje na svojej webstránke.

Balíčky aj obedy

„V mnohých domácnostiach svieti vianočný stromček, stôl je plný vianočných dobrôt a rodina pokope. Nie všetci však môžu zažiť takéto príjemné a štedré Vianoce. Napriek mnohým obmedzeniam a nepriaznivej pandemickej situácii sa nám počas decembra dokopy podarilo pomôcť viac ako 1 360 ľuďom v Prešove,“ uviedla tlačová referentka Msú v Prešove Lenka Šitárová.

Pripravené boli pre nich potravinové balíčky, obedy i malé darčeky.

Prijímanie pomoci bolo veľmi emotívne, keďže mnohé rodiny sú vo veľmi ťažkej sociálnej situácii, či už z finančného hľadiska, pre zdravotné postihnutie, následky tragických udalostí či úmrtí v rodine.

Rovno domov

„V spolupráci so Slovenským Červeným krížom – územným spolkom Prešov sme pripravili aj štedrú večeru pre osamelých seniorov a matky s deťmi, ktoré sú v neľahkej životnej situácii. Štedrú večeru sme im priviezli priamo k ich domom a bytom,“ poznamenala ďalej na margo krásneho gesta Šitárová.

Pre osamelých seniorov v Prešove zároveň pripravili darčeky pod stromček v spolupráci s OZ Podaj ďalej.

Mnohí z nich boli veľmi dojatí z prejavenej pozornosti a záujmu. „Niektorí sa nám dokonca zdôverili, že balíček si naozaj dajú až pod stromček, pretože je to tento rok ich jediný vianočný darček,“ doplnila referentka.

Vzhľadom na súčasnú situáciu súvisiacu s prijatými opatreniami nebolo možné zrealizovať na Hlavnej ulici tradičnú mikulášsku nádielku, ale aj napriek tomu sa podarilo vyčarovať radosť v očiach viac ako 100 detí zo sociálne odkázaných rodín, ktorým rozdali aj sladké balíčky.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM