Ľubomír Hudačko Samospráva

Spoveď prešovského poslanca Drutarovského: Čo mi v mojom volebnom obvode chýba

Poslanec Mestského zastupiteľstva v Prešove pre mestské časti Sídlisko 2 a okolie, Richard Drutarovský v druhej časti rozhovoru prezrádza, čo mu najviac vo volebnom obvode chýba a aké plány chystá do najbližšej budúcnosti.

Ilustračný obrázok k článku Spoveď prešovského poslanca Drutarovského: Čo mi v mojom volebnom obvode chýba
Zdroj: Webnoviny.sk

- Aké plány vo vašom volebnom obvode máte do blízkej či vzdialenej budúcnosti?

Plánov je neúrekom. Medzi strategickejšie patrí pozdvihnutie okrajových častí mesta na úroveň hodnú krajského mesta. Veď máme veľa ulíc, kde sú ešte blatisté cesty, po západe slnka je tma, na autobus treba kráčať desiatky minút po ceste, pretože tam nie je chodník. Preto verím, že do zimy pribudne na niektorých takých miestach aspoň nové verejné osvetlenie a bude tam bezpečnejšie. Na našom sídlisku by som rád videl zlepšovanie vzhľadu verejných priestorov. Aby sa nezmenšovalo množstvo zelene o ktorú bude zároveň kvalitne postarané a ulice vrátane cenného územia na brehu Torysy svojím vybavením nadobúdali útulnejší charakter.

- Čo vám vo vašom volebnom obvode chýba?

Pokoj od rušivých vplyvov dopravy. Nejde iba o hluk, ale aj o zhoršenie bezpečnosti chodcov a cyklistov, keďže cez našu mestskú časť vedie budúca frekventovaná štátna cesta a necitlivo ju rozdeľuje, s nelichotivou perspektívou nárastu automobilovej dopravy v budúcnosti. Z krátkodobých opatrení sa preto uvažuje o rekonštrukcii Levočskej ulice a križovatky s ulicou Obrancov mieru, s rozšírením mosta cez Torysu a s vybudovaním lávok pre chodcov.

Cyklistov a korčuliarov poteší zámer cyklopodchodu popod most cez Torysu, čím by mal konečne vzniknúť bezpečný prechod a prejazd cyklochodníkom z nášho Sídliska 2 na Sídlisko 3. O definitívnom riešení sa bude rozhodovať na územnom konaní už tento pondelok, ktorého sa môže každý zúčastniť, ak má dojem, že sa ho to týka.

  • Na čo by ste prijali väčšiu finančnú podporu od mesta?

Hovorí sa, že poslaním politikov je dohodnúť sa na správnych prioritách v situácii, keď je peňazí oveľa menej, ako by sme potrebovali. Ako každý poslanec, aj ja som poslancom všetkých Prešovčanov. Rovnako aj pre tých, ktorí v našom meste zamestnávajú ľudí a platia nemalé dane.

Viem, že zvýšenie podpory pre jednu časť mesta by bolo na úkor iných častí mesta, preto tadiaľ cesta nevedie. Veľa by sa však dalo dosiahnuť lepším manažmentom na radnici, menším plytvaním, spravodlivými a férovými súťažami, kde by prevažoval verejný záujem nad osobným záujmom. Potom by do každej časti mesta mohla ísť vačšia podpora. No vytvoriť na to podmienky je úloha pre primátora a nie radového poslanca.

Prvú časť rozhovoru s poslancom o tom, čo mu najviac prekáža si môžete prečítať tu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM