Ľubomír Hudačko Kultúra

Spomienky členov prešovskej kapely Nuda. Basgitarista: Mali sme nezhody!

Pamätáte si na skvelú prešovskú skupinu Nuda? V čase ich prezentovania hitov sa písali 90. roky. V našom seriáli sa pozrieme na výpovede členov kapely. Zaujímalo nás, čo robia teraz a ako opisujú svoje začiatky v skupine. Oslovili sme najprv basgitaristu najzásadnejšej zostavy, Branislava Gogu.

Ilustračný obrázok k článku Spomienky členov prešovskej kapely Nuda. Basgitarista: Mali sme nezhody!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako si spomínate na začiatky zoskupenia?

V podstate do kapely som nastúpil ako posledný, lebo chalani nemali basgitaristu a tú hral predtým Miroslav Tásler. Čiže kapela už plnohodnotne fungovala.

Čo považujete za najväčší úspech kapely?

Za najväčší úspech považujem CD, ktoré kapela vydala, lebo aj po tej dlhej dobe je to celkom pekné CD s dobrými pesničkami.

Čo robíte po rokoch ako jej člen v súčasnosti?

Po kapele Nuda nastalo pre mňa obdobie ticha a neskôr som bol spoluzakladateľom skupiny Cirkus, v ktorej už ale tiež nepôsobím (úsmev).

Prečo skončila činnosť skupiny?

Mám pocit, že kapela skončila, lebo sme mali vnútorné nezhody a chalani boli veľmi mladí. Ja som mal osemnásť a bol som najstarší.

Je vám za ňou ľúto, je prípadne možnosť jej obnovenia?

Ľúto ani nie, ale je príjemné si spomínať na tie chvíle, keď sme chodili po Slovensku hore dole a stretávali sa so známymi ľuďmi a hrali veľa koncertov.

Ktorá pesnička sa vám najviac vryla do pamäte počas pôsobenia, ktorú máte najradšej?

Pre mňa je najmagickejšia pesnička Peter Pan a Málo z teba mám.

Myslíte si, že je po skončení činnosti kapely Nuda na slovenskej scéne nuda?

Myslím si, že kapela Nuda tu nejako extra nechýba, ale určite sme neboli zlá kapela. Za najzásadnejšiu zostavu Nudy považujem tú, kde som bol s Kamilom Filkom, Stanom Kociovom, Stanom Čorejom a Viktorom Špakom. Bolo to na začiatku a bolo to najlepšie, čo Nuda vyprodukovala. Toho času sa snažím venovať hudbe s priateľmi v skúšobni – čo ma robí šťastným. Samozrejme, bez akýchkoľvek ambícii. Som fanúšik kapely Korben Dallas a som veľmi rád, že po rokoch už tu prestala byť nuda vďaka nim.

Nuda-tráva
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM