Ľubomír Hudačko Správy

Sneh v Prešove narobil problémy: Doprava kolabovala, primátor tíšil emócie ľudí!

Snehová nádielka sa už tradične približne o mesiac oneskorila. V Prešove doslova platí ešte nevynájdená pranostika Vianoce na blate, január na ľade. Napriek vopred avizovanému sneženiu nebolo možné ustriehnuť každý kút cesty. V meste kolabovala doprava a tvorili sa zápchy.

Ilustračný obrázok k článku Sneh v Prešove narobil problémy: Doprava kolabovala, primátor tíšil emócie ľudí!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

V meste Prešov a jeho okolí bola v stredu večer pre husté sneženie neprehľadná situácia na cestách.

Ako uviedol pracovník operačného strediska Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove, neprejazdné boli ulice Duklianska, Levočská a mnohé iné, následkom čoho dochádzalo ku kolapsom v doprave. Polícia preto upozorňovala vodičov, aby na cestách boli mimoriadne opatrní. V Prešovskom kraji nebola v stredu podvečer po 18. hodine hlásená žiadna dopravná nehoda, ktorá by súvisela s podvečerným hustým snežením, uviedol operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

Na sociálnych sieťach sa množili sa reakcie ľudí, ktorí boli so situáciou na cestách nespokojní: „180 km ciest a 176 km chodníkov v Prešove je udržiavaných 8 ťažkými a 7 ľahkými mechanizmami. Vonku je približne 50 ľudí, máme stav pohotovosti. Prosím o trpezlivosť a toleranciu,“ uviedol na margo reakcií primátor Pavel Hagyari.

Situácia na cestách pomaly stabilizovala približne o siedmej hodine večer. Podľa operačného dôstojníka Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove bola situácia v súvislosti s hustým snežením pokojnejšia, stále však nie úplne v poriadku. „Prosíme vodičov, aby dbali na zvýšenú opatrnosť a prispôsobili rýchlosť jazdy, nakoľko na odhrnutej ceste sa vytvára poľadovica,“ upozorňujú prešovskí policajti.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM