Ľubomír Hudačko Správy

Skvelá správa pre prešovských šoférov: Na tomto sa po novom dohodol dopravca s mestom!

Vodiči v Prešove môžu svoje auto pokojne nechať doma. Dopravný podnik sa totiž s mestom dohodol na skvelej novinke, ktorá znamená cestovanie MHD zadarmo definitívne nie na technický, ale vodičský preukaz. A platiť to bude už v aktuálny týždeň!

Ilustračný obrázok k článku Skvelá správa pre prešovských šoférov: Na tomto sa po novom dohodol dopravca s mestom!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

V rámci Európskej Týždňa mobility sa pre prešovských vodičov naskytla príležitosť na to, aby nechali svoje auto doma a jazdili bezplatne Mestskou hromadnou dopravou ramci Európskeho Týždňa mobility .

Pôvodne mala akcia platiť až od pondelka 22.9., ale po dohode mesta Prešov s Dopravným podnikom platí táto šanca už od najbližšieho štvrtka a k dispozícii musí mať vodič nie technický, ale definitívne vodičský preukaz: „V prešovskej MHD sa od zajtra 18.9. do pondelka 22.9. vrátane jazdí iba na vodičský preukaz,“ uviedol na sociálnej sieti zmenu primátor Pavel Hagyari.

Táto celoeurópska akcia dáva priestor zamyslieť sa nad kvalitou životného prostredia a začať aktívne prispievať k jej zlepšovaniu. Cieľom podujatí, ktoré Mesto Prešov počas tohto týždňa pripravilo pre širokú verejnosť, je podporiť využívanie alternatívnych ekologických druhov dopráv. Okrem toho je teda súčasťou tohto týždňa aj Deň bez áut.

Čítajte aj o presune zastávky Košická!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM