Správy

Situácia je stále vážna: Prešov je v Covid automate bordový, čo to pre nás znamená?

Ak ste plánovali počas Veľkej noci vycestovať za rodinou v inom okrese a vyhovoriť sa, že idete do prírody, nebude to také jednoduché.

Ilustračný obrázok k článku Situácia je stále vážna: Prešov je v Covid automate bordový, čo to pre nás znamená?
Zdroj: Facebook.com/Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky

Prešov je dlhodobo v treťom, predposlednom pásme ohrozenia. Stále teda platí, že potrebujeme na pohyb do práce najviac sedem dní starý antigénový alebo PCR test na Covid-19.

Výnimky

Takisto potrebujeme potvrdenie od zamestnávateľa, že naša práca sa nedá vykonávať z domu.

Potvrdenie o teste nepotrebujeme, ak sme zaočkovaní obidvomi dávkami vakcíny a ubehlo už 14 dní od podania druhej dávky. Výnimku majú takisto tí, ktorí v uplynulých 90-tich dňoch prekonali ochorenie Covid-19.

Stále platí, že potvrdenie o negatívnom teste nepotrebujeme v rámci okresu, ak ideme do prírody. Nepotrebujeme ho ani na cestu do zdravotníckeho zariadenia a lekárne, na cestu na účel starostlivosti o blízku osobu, ktorá je na ňu odkázaná, na cestu osoby so psom alebo mačkou do vzdialenosti 1 000 metrov od bydliska či na cestu na dostavenie sa pred orgán činný v trestnom konaní.

Zmeny

Ak ste plánovali počas Veľkej noci vycestovať za rodinou v inom okrese a vyhovoriť sa, že idete do prírody, nebude to také jednoduché.

„Cestovanie mimo okres bydliska za účelom rekreácie alebo športu nie je povolené,“ píše sa na portáli korona.gov.

Pobyt v prírode alebo individuálny šport v rámci okresu je možný iba od 5:00 hod do 20:00 hod.

„Od 22. marca sú spresnené hygienické opatrenia týkajúce sa nosenia ochrany horných dýchacích ciest – používať možno viaceré typy respirátorov a v exteriéroch znovu aj rúška či šatky,“ píše na svojom webe Ministerstvo zdravotníctva.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM