Eva Mikulová Správy

Silák Juraj Barbarič vyniesol pol tony ovocia a ukončil kariéru, FOTO

Pol tony ovocia dostali pacienti Univerzitnej nemocnice L. Pasteura vďaka poslednému siláckemu výkonu Juraja Barbariča.

Ilustračný obrázok k článku Silák Juraj Barbarič vyniesol pol tony ovocia a ukončil kariéru, FOTO
5
Galéria
Zdroj: UNLP

So svojou dlhoročnou kariérou sa košický silák Juraj Barbarič rozlúčil vo veľkom štýle a ako je jeho zvykom, tak i posledný silácky čin mal charitatívny rozmer.

V nedeľu 22. augusta vyniesol po mnohých schodoch pol tony ovocia pacientom v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP). Polovicu tony ovocia venoval aj 7-ročnému Patrikovi, ktorému v útlom veku diagnostikovali detskú mozgovú obrnu.

Držiteľ mnohých svetových i slovenských rekordov sa s kariérou siláka rozlúčil dobročinnou akciou vo výškovej budove monobloku UNLP Košice na Triede SNP, kde sa na 17. poschodiach liečia pacienti s rôznymi diagnózami.

Známy silák (63 ročný) pokoril spolu 63 poschodí (1638 schodov) so 63-kilovým závažím v zlatej smetnej nádobe, keďže je dlhoročným zamestnancom firmy, ktorá v Košiciach likviduje domový odpad.

„Pán Barbarič odviedol výnimočný fyzický výkon so skvelým cieľom. Ďakujem za jeho dobročinné gesto v prospech zdravia našich pacientov a ďakujem aj jeho sponzorom,“ povedal , generálny riaditeľ UNLP Ján Slávik.

Niekoľkomesačná príprava

S nápadom prispieť svojou silou k zdraviu pacientov prišiel známy silák do nemocnice koncom júna. Pred fyzicky náročným výstupom zvýšil frekvenciu tréningov, aby svoj dobročinný cieľ splnil. „Môj posledný výkon v kariére som zvládol vďaka stovkám pacientom a môjmu veľkému priateľovi Paťkovi, na ktorých som po celé tie hodiny výstupu s ťažkým závažím myslel. Paťko je pre mňa veľký hrdina a bojovník, ktorý napriek svojmu ochoreniu denne navštevuje škôlku a venuje sa kamarátom. Čoskoro pôjde do školy a ja mu želám veľa sily, aby v škole všetko zvládol, ďakujem svojmu zamestnávateľovi za podporu a všetkým mojim priaznivcom želám pevné zdravie,“ oficiálne sa rozlúčil Juraj Barbarič so siláctvom.

„Ovocie pacientom dodá potrebnú energiu aj vitamíny. Denne naše Oddelenie liečebnej výživy pripravuje vyše 40 druhov diét pre takmer 850 hospitali­zovaných pacientov. Za tento dar veľmi pekne ďakujeme a blahoželáme k fyzickému výkonu,“ hovorí vedúca Odboru LPS pre internistické odbory Ivana Baraníková.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM