Monika Földešiová Iné športy

Šachov šou v abilympijskej galérii

Hlavným programom podujatia bude rekreačný šachový turnaj. Šach organizátori zvolili kvôli tomu, že je to hra vhodná aj pre ľudí s telesným hendikepom, ktorým sa venujú prioritne.

22. marca 2012 (štvrtok) sa o 10:00 hod. roztočí v prešovskej Galérii Abilympiáda netradičná šou. Pôjde o 3. ročník Šarišskej šachovej šou, ktorú organizuje občianske združenie ZOM Prešov. Zdravotný hendikep nerozhoduje. V šachu môžu dokonca rovnocenne súťažiť so zdravými hráčmi podobne, ako je to v hre boccia. Šach stiera telesné postihnutie. Zámerom podujatia je najmä rozvoj športu, ktorý nepozná bariéry a podpora aktívneho trávenia voľného času ľudí s telesným hendikepom.

Hrať sa bude švajčiarskym systémom, 5 kôl po 2×20 minút. Organizátori očakávajú do 20 hráčov. Prihlásené sú viaceré tímy a šachové kluby z východného a stredného Slovenska. Prihlášky do turnaja je stále možné podať do 15. marca 2012 a to buď e-mailom na adrese: zompresov@zompresov.sk, telefonicky na čísle: 051/ 770 14 99, alebo osobne v kancelárii ZOM Prešov, Karpatská ul. 18.

Turnaj sa uskutoční v bezbariérových priestoroch Galérie Abilympiáda, ktorú zriadilo a prevádkuje združenie ZOM Prešov. Môžu sa tu teda pohodlne pohybovať aj ľudia používajúci invalidný vozík.

www.zompresov.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM