Rôzne

Rozmarija reprezentovala v Poľsku: A odolala Východnej, aby bola na Fragarii cupe

Detský folklórny súbor Rozmarija sa vrátil z medzinárodný festivalu z Poľska pod názvom Deti dolín a hôr. Východné Slovensko a Prešov zastupovala 4 dni.

Ilustračný obrázok k článku Rozmarija reprezentovala v Poľsku: A odolala Východnej, aby bola na Fragarii cupe
4
Galéria
Zdroj: Rozmarija Prešov

Výprava mala 30 členov a išlo o tú, ktorá v apríli reprezentovala Slovensko v Turecku. Teraz 4 dni zastupovala východné Slovensko na 13. ročníku festivalu, ktorý sa konal v liečebnom meste Iwonicz zdroj a Niebocko. A to len kúsok za hranicami našej krajiny.

Šlachtická rodina

Do Poľska toho roku zavítali silné súbory z Ruska, Bieloruska, Ukrajiny a Rumunska, ktoré týždeň pre festivalom v Poľsku prezentovali svoje umenie aj na Slovensku na raslavickom festivale. „V Poľsku sme sa pripojili aj my s Rozmarijou. Festival bol veselý, ako to už u Poliakov býva, nezabudnuteľný a plný nových zážitkov. Deti si vychutnali nielen užasnú atmosféru, aká býva len na takýchto festivalov, ale aj navštívili zámok Lancut, ktorý odkryl neuveriteľnú krásu a bohatstvo šľachtickej rodiny Potockých,“ uviedla Dana Kovalčiková z FS Rozmarija.

Pre rozmarijčatá to však bol to ťažký víkend, pretože kým jedna skupina obdarúvala svojou nepretržitou radosťou ľudí v Poľsku, druhá a staršia absolvovala 6 vystúpení počas víkendu na Slovensku od Prešova cez Šarišské Dravce, Krivany a poľskú Duklu.

Namiesto Východnej Fragaria

„Tažké bolo odolať Východnej, ale Rozmarija neopustila ani najväčšiu medzinárodnú udalosť v Prešove a v nedeľu 2.7. privítala po šarišsky futbalistov zo 14 krajín sveta na Fragarii cup 2017. Letom svetom k tomu pokračuje na aktívnych prípravách na festival do Bulharska,“ zakončila Kovalčiková.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Opäť reprezentovala v zahraničí: Vystúpenia prešovského súboru Rozmarija
4
Galéria
Zdroj: Rozmarija Prešov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM