Ľubomír Hudačko Hokej

Rozbehnutých Spišiakov koňare nedokázali zastaviť: Hokejisti sa zošmykli na siedme miesto :(

Ľadovým koňom z Prešova sa nedarí. Po ďalšom nezdare, tentoraz na ľade Spišskej Novej Vsi sa zošmykli až na siedme miesto. Derby sa skončili výpraskom 5:1 a v ďalšom priebehu ligy si budú musieť zanalyzovať isté veci, aby sa sezóna pred play off nekončila podobne.

Ilustračný obrázok k článku Rozbehnutých Spišiakov koňare nedokázali zastaviť: Hokejisti sa zošmykli na siedme miesto :(
Zdroj: Dnes24.sk

Prešovčania začali stretnutie aktívnejšie, dostali sa do niekoľkých streleckých príležitostí, avšak v 4. minúte po chybe Kobeľu musel Dominik Riečický loviť puk zo siete, presadil sa František Koky.

Následne mohol pridať druhý presný zásah aj Klinga, ale puk mu z hokejky odskočil. Po faule Krempaského mal Prešov v 9. minúte možnosť prvej presilovky, pohrozili ale domáci, Vaic šiel sám na bránu, no mieril nad.

Druhá dvadsaťminútovka bola taktiež v réžii Prešova, v 23. minúte sa ale nechal vylúčiť Duplinský a Jozef Hrubý strelou od modrej prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. V 26. minúte sedeli na trestnej lavici Ferenc s Tomčákom, čo síce domáci nevyužili, avšak v 29. minúte už z tlaku vyťažili a Matúš Leskovjanský zvýšil na rozdiel troch gólov.

Po prestávke šiel na hráčsku lavicu Dominik Riečický a v bránke sa objavil mladý Slivka. Po dvoch minútach hry doprial hosťom šiestu presilovku Boris Krempaský, ešte vlani hráč Prešova. Prešovčanom sa podarilo v presilovke streliť aspoň čestný gól, keď Korytko krásne naservíroval puk Jozefovi Tomčákovi a ten upravil na 1:4. Hostia sa ale dlho netešili, o pár sekúnd na to si nevšimli Smotrilu a ten gólovou lahôdkou poslal Šarišanom piaty pozdrav.

HK Spišská Nová Ves – PHK 3b Prešov 5:1

  • Góly: 4. Koky (Vartovník, Leskovjanský), 25. Hrubý (Koky), 30. Leskovjanský, 35. Vaic (Gurčík, Findura), 45. Smotrila (Vaic, Findura) – 44. Tomčák (Korytko, Matejka)
  • Strely na bránu: 39:22
  • Vylúčenia: 7:4
  • Presilovky: 1:1
  • Oslabenia: 0:0
  • Diváci: 513

Text: Lukáš Rusňák, foto: phk Prešov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM