Ľubomír Hudačko Rôzne

Rok 2014 v Prešove: Do kasy pribudne 8 miliónov €, chystá sa 300 pracovných miest

Mesto Prešov prešlo v roku 2013 viacerými významnými zmenami, v tom nasledujúcom by mali prísť pozitívne správy. Očakáva sa zníženie nezamestnanosti o 300 pracovných miest. Tie by mal vytvoriť investor Funderia Condals.

Ilustračný obrázok k článku Rok 2014 v Prešove: Do kasy pribudne 8 miliónov €, chystá sa 300 pracovných miest
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Pozitívnou správou pre mesto bol v auguste tohto roka avizovaný príchod investora Funderia Condals, ktorý by mal v roku 2014 priniesť do priemyselného parku približne 300 pracovných miest i decembrový predaj pozemkov pre Národnú diaľničnú spoločnosť na výstavbu obchvatu mesta.

Vďaka tomuto odpredaju príde na začiatku roka 2014 do mestskej pokladnice viac ako 8 miliónov eur. Prešovu sa však nevyhýbali ani mimoriadne udalosti. Asi najhoršou bola februárová snehová kalamita, počas ktorej mesto vyhlásilo mimoriadnu situáciu.

Podľa primátora Pavla Hagyariho najvýraznejší posun sa zaznamenal v roku 2013 v oblasti dopravy. Považuje za úspešný a šťastný, pretože sa urobili aj veci, ktoré ostanú zapísané v histórii mesta. Takými sú podľa neho rekonštrukcia a znovuotvorenie vodárenskej veže, začatie búracích prác na Kuzmányho ulici, kde vznikne prepojenie dvoch frekventovaných križovatiek na Čiernom moste a na Rusínskej ulici, ale aj oprava Ulice armádneho generála Svobodu, do ktorej mesto investovalo takmer milión eur. Za mimoriadne pozitívne označil Hagyari aj vybudovanie kruhovej križovatky pri ZVL, ktorá je súčasťou obchvatu mesta.

„Prešov ožil multižánrovým minifestivalom, Gastrofestom, oživený bol amfiteáter i cyklistický velodróm. Napriek kríze mesto žilo mimoriadne pozitívne. Som presvedčený, že ďalší rok bude ešte úspešnejší a že sa naštartuje aj slovenská ekonomika,“ povedal Hagyari.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM