Ľubomír Hudačko Rôzne

Rarita na pôde PU: Prvýkrát v histórii sa tam stretli zástupcovia koňarov a vraňarov!

Na pôde Prešovskej univerzity v Prešove sa prvýkrát v histórii tejto školy uskutočnilo stretnutie vedenia univerzity so zástupcami stredných škôl z Prešovského a Košického samosprávneho kraja. Podujatie je akýmsi predvojom Dňa otvorených dverí, ktorý univerzita plánuje zrealizovať 11. februára.

Ilustračný obrázok k článku Rarita na pôde PU: Prvýkrát v histórii sa tam stretli zástupcovia koňarov a vraňarov!
Zdroj: Webnoviny.sk

Na úvod stretnutia predstavil vysokú školu jej rektor René Matlovič a následne hovoril o pohľade na štúdium na PU aj jeden z jej študentov, zastupujúci podpredseda Akademického senátu za študentskú časť, Daniel Palaščák.

„Tým, že výchovní poradcovia sú tí, ktorí sú na strednej škole odborníkmi pre odporúčanie ďalšieho štúdia študentom, rozhodli sme sa, myslím, že sme prví na Slovensku, urobiť stretnutie vedenia univerzity s výchovnými poradcami zo stredných škôl. Malo by byť o výmene informácií,“ uviedol prorektor pre vzdelávanie PU Milan Portík.

Tiež poznamenal, že s poradcami chcú hovoriť nielen o tom, čo vlastne Prešovská univerzita predstavuje, aké vzdelanie ponúka, ale aj o ich predstave o vysokoškolskom štúdiu či o prijímacích skúškach. Okrem toho si výchovní poradcovia mohli pozrieť aj niektoré priestory univerzity.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM