Michal Kočiš Kultúra

Prvý hradný ples bude v Prešove

Dobrovoľníci usilujúci o záchranu Šarišského hradu organizujú 22.1.2011 v Prešove Prvý hradný ples. Verejnosti predstavia výsledky vlaňajších opráv, zaujímavosti z archeologického výskumu a tiež plány na tento rok.

Ocenení budú najobetavejší dobrovoľníci. Od roku 2007 ruku k dielu dobrovoľníkov priložilo bezmála 600 ľudí. A na Šarišskom hrade to aj vidno, potvrdzuje to stúpajúca návštevnosť a čoraz väčší záujem turistov zo zahraničia.

„Chceme sa zabaviť, ale tiež touto formou upozorniť na nedocenený fenomén hradných ruín, na ktoré je okolie Prešova mimoriadne bohaté.“ povedal Martin Sárossy, vedúci skupiny dobrovoľníkov zo Šarišského hradu. „Poliaci i Maďari sú národy bažiace po objavovaní historických pamiatok a stred východného Slovenska im tento sen o peknej dovolenke dokáže splniť. Práve bohatosť okolia Prešova na pozostatky stredovekých hradov predurčuje tento región na rozvoj hradnej turistiky.“ Aj preto rozhodnutie zorganizovať 1. hradný ples v Prešove je namieste.

Ples sa bude konať v priestoroch vysokoškolského internátu na Ul. 17. novembra. Zľavu z ceny vstupenky majú tí, čo vlani odpracovali na hrade dobrovoľne aspoň 1 hodinu, alebo tí, čo prídu na ples v dobovom oblečení. Šľachta v róbe a poddaní v kroji. Ples je pre všetkých ľudí, ktorí majú radi hrady a výťažok z predaja vstupeniek je určený na záchranu Šarišského hradu. Viac informácií na www.hrad.wbl.sk

Kontakt: Matin Sárossy 0911 663 377 martinsarossy@gmail.com

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM