Správy

Pripisujú si výhru a to ani nehrali: Hádzanári Tatrana Prešov zvíťazili v EHL kontumačne

Duel 9. kola v Prešove s nemeckým súperom bol na programe v utorok. O kontumácii rozhodla Európska hádzanárska federácia (EHF).

Ilustračný obrázok k článku Pripisujú si výhru a to ani nehrali: Hádzanári Tatrana Prešov zvíťazili v EHL kontumačne
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Hádzanársky klub Tatran Prešov si pripísal kontumačné víťazstvo v zápase Európskej hádzanárskej lige (EHL) nad Füchse Berlín 10:0.

Dôvodom opatrenia

„EHF uviedla, že nemecký tím Füchse Berlín prehral v dôsledku pandémie koronavírusu zápasy v Lisabone so Sportingom a v Prešove s Tatranom,“ informuje agentúra dpa. Nemci, ktorí už majú istý postup do osemfinále, nemohli odohrať stretnutia kvôli aktuálnym pandemickým opatreniam.

„Je to ďalšie podčiarknutie tejto ťažkej, unikátnej sezóny, ktorá je poznačená v negatívnom zmysle. Na druhej strane, tento zápas by sa aj tak odohral bez diváckej kulisy. A tiež vzhľadom na všetky problémy, ktoré v mužstve máme, dá sa povedať, že je možno lepšie, že sa tento zápas ani neodohral,“ skonštatoval pre web Tatrana generálny manažér tímu Miroslav Benický.

Duel 9. kola v Prešove bol naplánovaný na 23. februára. Berlínčania by však museli po návrate zo Slovenska zostať v 14-dňovej karanténe.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM