Ľubomír Hudačko Správy

Priame denné spojenie Prešova s Bratislavou po železnici: Cez mesto majú jazdiť žlté vlaky

Za relaxom či trebárs nákupmi do Bratislavy už priamou linkou a pohodlne! Takto by sa dala charakterizovať zamýšľaná novinka v železničnej doprave, ktorá skrýva nádej na koniec čakania s dlhými prestupmi. Prešovčania by to už onedlho nemali musieť na západ krajiny riešiť.

Ilustračný obrázok k článku Priame denné spojenie Prešova s Bratislavou po železnici: Cez mesto majú jazdiť žlté vlaky
Zdroj: TASR

Dôvodom sú žlté stroje známeho dopravcu RegioJet, ktoré by mali môcť podľa prešovskej radnice obyvatelia metropoly Šariša využívať už budúci rok.

Predbežne vyrokovaný výsledok padol koncom minulého týždňa priamo na trase žltého vlaku, ktorého služby a pohodlie si mohol vyskúšať priamo primátor Pavel Hagyari s majiteľom spoločnosti RegioJet Radimom Jančurom. Prešovská radnica informovala, že po dorazení do cieľa bol výsledok jasný – budúci rok tieto moderné stroje spoja Prešov s Bratislavou.

„Predbežný termín je jún budúceho roka, keď by začala prevádzka priamej dennej vlakovej linky z Humenného cez Prešov na západ, aby sme pokryli celý severovýchod Slovenska,„ uviedol výsledky "vlakového“ rokovania primátor, ktorý mal zároveň možnosť vyskúšať si priamo atmosféru takejto jazdy. „Každý rok nám niekoľko miliónov klientov dáva dôveru a tým prispieva k rozvoju investícií práve do luxusnej autobusovej a vlakovej dopravy u nás," vyjadril sa Radim Jančura, ktorý sa rovnako teší na rozšírenie portfólia vlakových liniek ich spoločnosti.

V roku 2004 vyšiel prvý žltý autobus na trase Brno – Praha. Teraz žlté autobusy poskytujú servis na 6 vnútroštátnych a 14 zahraničných linkách spájajúcich české a slovenské mestá takmer s celou Európou. V druhej polovici roku 2011 vstúpila spoločnosť aj na železnicu, na trať Praha – Olomouc – Ostrava – Žilina, aktuálne môžu cestujúci využiť trasy žltých vlakov napríklad na linkách Košice – Žilina – Ostrava – Praha.

Redakcii Prešov24 informácie sprostredkovala hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM