Správy

Prešovská univerzita o novom akademickom roku počas pandémie: Nastala dôležitá ZMENA

Študentom univerzita odporúča očkovanie. Možnosť vakcinovať sa bude aj priamo na jej pôde.

Ilustračný obrázok k článku Prešovská univerzita o novom akademickom roku počas pandémie: Nastala dôležitá ZMENA
Zdroj: Dnes24.sk

Novinka sa týka režimu študentských domovov Prešovskej univerzity (PU). Pre Prešov Dnes 24 to potvrdila hovorkyňa PU Anna Polačková.

Odporúčanie študentom

„V akademickom roku 2021/22 študentské domovy nebudú poskytovať, v takom rozsahu ako to bolo vlani, možnosť vykonania domácej izolácie po príchode zo zahraničia v žiadnom zo svojich štyroch internátov. Študent je povinný vykonať domácu izoláciu v inom ubytovacom zariadení. Všetkým ubytovaným študentom zároveň odporúčame zaočkovať sa proti ochoreniu Covid-19,“ upresnila Polačková.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Zároveň hovorkyňa doplnila, že študentské domovy PU nevedia garantovať, že v prípade zhoršenia epidemiologickej situácie v SR, štátne orgány alebo ÚVZ SR neobmedzia poskytovanie ubytovacích služieb pre neočkovaných študentov, resp. budú vyžadovať pravidelné testovanie pre neočkovaných študentov.

Pracujú na pravidlách

„Na pravidlách nielen v súvislosti s ubytovaním študentov aktuálne pracujeme, nakoľko situácia, ako aj opatrenia sa pomerne rýchlo menia. Doposiaľ nám nie je známa ani právna úprava, o ktorú by sme sa mohli v prípade zavádzania podmienok pri ubytovaní študentov oprieť,“ prezradila ďalej hovorkyňa.

Nové správy máme aj z východu:

Epidemiologickú situáciu PU monitoruje a pravidlá pripravuje tak, aby boli v súlade s aktuálnymi protipandemickými opatreniami a platnou legislatívou.

Očkovanie na univerzite

„V rámci ich nastavenia však univerzita plánuje zvýhodniť tých, ktorí budú zaočkovaní. Prešovská univerzita v Prešove dbá na bezpečnosť a zdravie svojich študentov, ako aj zamestnancov univerzity, preto apeluje na čo najvyššiu možnú mieru zaočkovania. Vzhľa­dom na jeho dôležitosť sa vedenie univerzity rozhodlo ponúknuť zamestnancom a študentom, ktorí ešte nie sú zaočkovaní, možnosť dať sa zaočkovať priamo v priestoroch univerzity,“ uzavrela pre Prešov Dnes 24 Polačková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM