Správy

Prešovčan Čekan potešil: Pre ľudí má výborné správy, ktoré napovedajú ústup pandémie

Ak tento trend vydrží aj tento týždeň, môžu sa podľa Čekana postupne otvárať školy, terasy, kaderníctva, vonkajšie športoviská a maloobchodné predajne.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčan Čekan potešil: Pre ľudí má výborné správy, ktoré napovedajú ústup pandémie
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Naďalej výrazne klesá počet hospitalizovaných na Covid-19. Dokonca klesol aj počet pacientov pripojených na pľúcnu ventiláciu pod 300. O dobrých správach informuje vedec Pavol Čekan na sociálnej sieti.

Dôvody lepšej situácie

„Pokračujeme aj v poklese infikovaných koronavírusom. 7-dňový priemer je už pod 800 prípadov/denne. Toto sú naozaj výborné správy indikujúce ústup pandémie na Slovensku,“ napísal v stanovisku.

Dôvodov môže byť podľa neho hneď niekoľko, napríklad poctivé dodržiavanie karanténnych a lockdown opatrení, premorenie obyvateľstva po ťažkých posledných mesiacoch šírenia britskej mutácie na Slovensku, dobré preočkovanie rizikových skupín či lepšie počasie umožňujúce vetranie miestností.

Bude dobre

„Ak tento trend vydrží aj tento týždeň a o tom som presvedčený, že áno, môžme postupne otvárať školy, terasy, kaderníctva, vonkajšie športoviská, maloobchodné predajne,“ uviedol potešujúcu správu.

Sen o normálnom lete s otvorenými kúpaliskami, koncertami, hotelmi, gastroprevádzkami, športoviskami, dovolenkami môže byť podľa jeho slov skutočnosťou. „Ale buďme ešte opatrní, aby sme zastavili šírenie koronavírusu čo najviac, očkujme sa, dodržujme ROR a naozaj bude dobre!“ dodal na záver.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Správy z Prešova

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM