Ľubomír Hudačko Šport

Prešov začne extraligu v derby s Košicami: Jasným cieľom bude obhajoba titulu

Hádzanári Tatrana Prešov odštartujú boj o obhajobu titulu v hádzanárskej extralige v posledný augustový víkend domácim duelom vo východniarskom derby proti 1. MHK Košice.

Ilustračný obrázok k článku Prešov začne extraligu v derby s Košicami: Jasným cieľom bude obhajoba titulu
Zdroj: Webnoviny.sk

Novým koučom tímu je Peter Dávid, ktorý nahradil po úraze nohy sa zotavujúceho Petra Hatalčíka a podpísal zmluvu na dva roky s opciou. Pod jeho vedením sa Tatran bude snažiť o rekordný jedenásty titul a deviaty v sérii. „Jasným cieľom je obhajoba titulu,“ uviedol generálny manažér Tatrana Prešov Branko Benko.

Prvé kolo extraligy je na programe 30. a 31. augusta 2014 a hrací systém prakticky kopíruje uplynulý ročník. Desať účastníkov odohrá 18 kôl systémom doma-vonku v dlhodobej súťaži, ktorá vyvrcholí prvý februárový víkend. Nasleduje nadstavba v skupinách o 1. až 6. a 7. až 10. miesto rovnako systémom doma-vonku a najlepšie štyri celky postúpia do semifinále play off. To štartuje na tri víťazné duely 10. apríla, finálová séria sa potom začne 12. mája.

Nový majster Slovenska bude známy najneskôr 27. mája. „Najvážnejším cieľom ale pre nás bude dostať sa konečne do skupinovej fázy Ligy majstrov. V SEHA lige je ambíciou postúpiť opäť do Final Four a samozrejme, chceme uspieť aj v Slovenskom pohári,“ dodal Benko.

Slovenský pohár sa bude rovnako ako v sezóne 2013/2014 hrať v semifinále (10. a 17. 12.) i vo finále (28. 1. a 4. 2.) na dva zápasy doma-vonku. Do európskych pohárových súťaží sa prihlásili tri mužské tímy – Tatran Prešov čaká štart v kvalifikácii Ligy majstrov, HK Topoľčany v Pohári EHF (domáce duely odohrá v Partizánskom). O opätovný štart v Pohári EHF má eminentný záujem aj Sporta Hlohovec a verí v pridelenie voľnej karty, v opačnom prípade bude účinkovať v Challenge Cupe.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM