Ľubomír Hudačko Správy

Prekvapenie na Hlavnej: Už máme vianočný stromček, má 30 rokov a je z Tarasa Ševčenka

Pre bezpečnosť návštevníkov centra mesta má vianočný stromček stabilný betónový základ, aby sa predišlo jeho pádu. Zaistený je drevenými klinmi.

Ilustračný obrázok k článku Prekvapenie na Hlavnej: Už máme vianočný stromček, má 30 rokov a je z Tarasa Ševčenka
Zdroj: Mesto Prešov

Pred Konkatedrálou sv. Mikuláša už pracovníci TSMP, a.s. osadili krásny vianočný stromček. Pochádza z Ulice Tarasa Ševčenka a stane sa dominantou tohtoročnej vianočnej výzdoby v Prešove. Dnes24.sk o tom informovala tlačová referentka Msú v Prešove Lenka Šitárová.

„Tohtoročným vianočným stromčekom Prešova sa stal 12-metrový smrek obyčajný. Zdá sa však, že jeho šťastným číslom je tridsiatka. Smrek pochádza z ul. Tarasa Ševčenka č. 30, má 30 rokov a peknou symbolikou navyše je, že je vysadený v roku, keď si aj Slovenská republika pripomína 30. výročie svojho vzniku,“ uviedla Šitárová.

Bol už blízko bytovky

Stromček ponúkli mestu obyvatelia bytového domu, keďže rástol veľmi blízko neho.

Technické služby mesta Prešov, a.s. smrek po výrube umiestnila pred Konkatedrálu sv. Mikuláša a stal sa tohtoročným symbolom prešovských Vianoc.

Vianočný stromček v centre mesta Prešov už tradične rozsvieti Svätý Mikuláš s deťmi počas slávnostného programu na Hlavnej ulici 6.12.2023.

„Pre bezpečnosť návštevníkov centra mesta má vianočný stromček stabilný betónový základ, aby sa predišlo jeho pádu. Zaistený je drevenými klinmi. Spolu so stromčekom postupne pribudne v centre mesta už aj vianočná výzdoba,“ priblížila ďalej Šitárová.

Kde ešte pribudnú?

Okrem stromčeka v centre Prešova pribudnú vianočné stromčeky aj na Švábskej ulici a pri Nákupnom stredisku Opál na Sídlisku Sekčov.

Ďalší vianočný strom bude umiestnený na Námestí mieru pred Okresným úradom a budovou Úradu Prešovského samosprávneho kraja. Mesto Prešov plánuje tento rok vyzdobiť a rozsvietiť celkovo 22 vianočných stromčekov vo všetkých mestských častiach.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM