Ľubomír Hudačko Kultúra

Predĺžený víkend je už tu: Prešovčania, aké zaujímavé podujatia môžete zažiť?

Dočkali sme sa. Predĺžený víkend je už tu. Prinášame vám náš výber zaujímavých podujatí, ktoré môžete počas neho zažiť v Prešove a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Predĺžený víkend je už tu: Prešovčania, aké zaujímavé podujatia môžete zažiť?
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

2. Prešovský cyklomaratón

27. augusta 13:00 – 18:00 pred prešovskou radnicou

Druhý ročník Prešovského cyklomaratónu sa uskutoční 27. augusta. V porovnaní s prvým ročníkom pribudli trate pre deti a pre vozičkárov. Tento ročník pozostáva z troch okruhov. Prvý je pôvodný, meria 42 kilometrov a vedie cez obce prešovského a sabinovského okresu. Druhý, detský okruh je dlhý 4,5 kilometra a je určený pre deti s rodičmi – vedie cez Sabinovskú ulicu, rázcestie Šidlovec, Bajkalskú ulicu a cyklistický chodník. Oba okruhy budú mať cieľ v Jazdeckom areáli.

Rozlúčka s letom

27. augusta od 10.00 vo Vyšnej Šebastovej

Volejbalový turnaj o pohár starostu obce, spojený s rozlúčkou s letom pre deti. Čakajú nás tuhé volejbalové boje, veľa súťaží a cien pre deti, ukážka poriadkovej a dopravnej techniky polície a kynológie a vozenie na koníkoch. Večer vystúpi skupina BB country.

Martin a hviezda

27. augusta o 11:00 v plenatáriu

Astronomická rozprávka pod umelou hviezdnou oblohou o Martinovi a jeho ceste za žiarivou hviezdou pre deti od 4 rokov.

Edo Klena & Klenoty

27. augusta o 19.00 v Lanovom centre

Jednu z hudobných bodiek uvedie v Prešove muzikant Edo Klena s kapelou Klenoty. Folkrocková kapela spríjemní koniec prázdnin v obľúbenom priestore na Sídlisku III.

Tatran Prešov B – Bardejovská Nová Ves

28. augusta od 10.30 na štadióne Tatrana Prešov

V rámci III. ligy Východ dospelí VSFZ bude v nedeľu na programe duel 6. kola medzi juniorkou Tatrana Prešov proti ŠK Milenium 2000 Bardejovská Nová Ves. Domáci potrebujú podporu divákov, pretože v piatich dueloch získali zatiaľ len päť bodov.

Tajný život maznáčikov 3D

29. augusta od 13.30 v Cinemaxe

Čo asi robia vaši štvornohí miláčikovia, keď nie ste doma? Odpoveď na otázku, ktorá trápi snáď každého psíčkara a milovníka mačiek, nájdete v animovanej komediálnej lahôdke Tajný život maznáčikov, ktorú vytvorili autori filmových hitov Ja, zloduch či Mimoni. V slovenskom dabingu a 3D.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM