Ľubomír Hudačko Správy

Potiaže so záplavami v prešovskom okrese: V jednej obci stále trvá tretí stupeň povodňovej aktivity!

V jednej obci v prešovskom okrese stále trvá tretí stupeň povodňovej aktivity. Potiaže so záplavami totiž začiatkom týždňa ešte doznievajú. Ostatné obce znížili alebo odvolali tretí stupeň v priebehu utorka či v stredu ráno.

Ilustračný obrázok k článku Potiaže so záplavami v prešovskom okrese: V jednej obci stále trvá tretí stupeň povodňovej aktivity!
Zdroj: TASR

Zo 14 obcí v Prešovskom kraji, ktoré začiatkom týždňa postihli povodne a ešte v utorok mali vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity, ho má už len obec Malý Šariš. Uviedol tak vedúci odboru starostlivosti o životné prostredie Okresného úradu v Prešove Miroslav Benko.

V obci Malý Šariš sa podľa starostu Miroslava Palenčára situácia upokojuje, no vo viacerých domoch stále vyčerpávajú vodu z pivníc. Do utorkového večera u nich ešte pracovali aj hasiči.

Počas stredajšieho dňa obec odstraňuje škody s pomocou svojich pracovníkov, no pracovníci Povodia Bodrogu a Hornádu tu dnes vykonávajú monitoring a niekoľko mechanizmov tu čistí Malošarišský potok.

Starosta uviedol, že v pondelok večer v obci zaplavilo viac ako 10 domov, futbalové ihrisko, cesty, chodníky i záhrady. Voda pochádzala najmä z okolitých polí. Nevylúčil, že už dnes znížia tretí stupeň povodňovej aktivity na druhý, no rozhodnutie padne zrejme až podvečer.

Poznámka: Článok sme naposledy aktualizovali 17. 6. 2015 o 14:48.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM