Správy

Polovica apríla? Zime to nevadí, pre Prešov a okolie platí výstraha pred snehom

Chladnému počasiu ešte zďaleka nie je koniec. Hoci sme už po Veľkej noci a apríl smeruje do druhej polovice, stále treba počítaiť aj so snehovou nádielkou.

Ilustračný obrázok k článku Polovica apríla? Zime to nevadí, pre Prešov a okolie platí výstraha pred snehom
Zdroj: TASR/Jozef Ďurnik

V okrese Prešov sa v polohách nad 400 metrov miestami očakáva výskyt sneženia, pri ktorom miestami spadne 10 – 15 cm nového snehu. Na svojej webovej stránke o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý pred snežením vydal výstrahu prvého stupňa.

Termín výstrahy

V Prešovskom okrese táto výstraha platí od 13. apríla 18.00 hod. do 15. apríla 00.00 hod.

„Uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb),“ uvádzajú meteorológovia s tým, že predpokladaná výška nového snehu môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Nejde však o jedinú výstrahu pre náš okres. V rovnakom čase vydal SHMÚ aj výstrahu prvého stupňa pred snehovými jazykmi a závejmi.

Aj jazyky a záveje

„V okrese Prešov sa v polohách nad cca 500 m ojedinele očakáva tvorba snehových jazykov a závejov. Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity,“ upozorňujú meteorológovia, podľa ktorých je výskyt snehových jazykov a závejov je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM