Zuzana Vajayová Rôzne

Policajti v noci zachránili dieťa, ktoré škrtila jeho matka

Tri policajné hliadky zasahovali v noci nadnes na Sídlisku Sekčov v Prešove, kde v jednom z bytov údajne matka škrtila svojho maloletého syna.

Policajti našťastie prišli včas, dieťa je momentálne v nemocnici, jeho matka skončila na psychiatrii.

Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik informoval, že vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin týranie blízkej osoby a zverenej osoby. Spresnil, že hliadky na Karpatskú ulicu vyslali približne o 02.00 h, na základe telefonátu, v ktorom oznamovateľ uviedol, že z jedného z bytov cez otvorené okno počuť detský krik a plač.

Policajti zistili, že ide o byt na štvrtom poschodí, pričom na výzvy a zvonenie nikto nereagoval. Keďže bolo stále počuť z bytu stupňujúci sa krik a plač, policajti násilím otvorili dvere.

„V jednej z izieb uvideli, ako na posteli ležalo nahé malé dieťa a na ňom obkročmo sedela žena, ktorá ho škrtila rukami. Túto ihneď odtiahli, za použitia donucovacích prostriedkov spacifikovali, nasadili jej putá a premiestnili do inej miestnosti,“ uviedol hovorca.

Dodal, že policajti chlapca až do príchodu záchranárov udržiavali v bdelom stave, nakoľko upadával do bezvedomia. Hliadky pri následnej kontrole bytu už žiadne osoby nenašli, v strede jednej z izieb sa však na koberci nachádzalo tlejúce ohnisko.

Hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou J.A. Reimana v Prešove Renáta Koziaková informovala TASR, že chlapec bol najskôr ošetrený na Klinike úrazovej chirurgie s podozrením na syndróm týraného dieťaťa, čomu nasvedčovala pomliaždenina v oblasti krku a bolestivé miesta na tvári.

„Chlapec bol výrazne dehydrovaný, preto bol hospitalizovaný na detskej jednotke intenzívnej starostlivosti, kde mu boli urobené ďalšie vyšetrenia. Momentálne je stabilizovaný,“ uvádza Koziaková.

Potvrdila, že pacientka je hospitalizovaná na psychiatrickom oddelení. Do prešovskej nemocnice ju priviezla posádka RZP za asistencie polície približne o 03.00 h.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM