Správy

Podujatie, na ktoré sa môžu tešiť celé rodiny: Prvé info o cyklomaratóne v Prešove!

V Prešove bude na programe podujatie, naktoré sa môžu tešiť celé rodiny. Určené bude totiž práve im. Čítajte prvé informácie o cyklomaratóne.

Ilustračný obrázok k článku Podujatie, na ktoré sa môžu tešiť celé rodiny: Prvé info o cyklomaratóne v Prešove!
Zdroj: TASR

Milovníci cyklistiky sa môžu tešiť na 2. Prešovský cyklomaratón, ktorý sa bude konať v sobotu 27. augusta. Organizátori podujatia – členovia Občianskeho združenia Cyklomaratón Prešov už v priebehu tohto týždňa spustia registráciu a pri včasnej registrácii získa prvá stovka prihlásených zľavnené kupóny na nákup športových potrieb. Informoval o tom riaditeľ pretekov René Polačok.

V porovnaní s vlaňajším ročníkom sa počet tratí rozšíri o detskú a pre vozičkárov. „Tento ročník pozostáva z troch okruhov. Prvý je pôvodný – cez obce Prešovského a Sabinovského okresu. Druhý okruh je tzv. mestský, určený pre deti s rodičmi, zahŕňa Sabinovskú ulicu – rázcestie Šidlovec – Bajkalskú ulicu – cyklistický chodník – jazdecký areál. Tretí okruh je pre hendikepovaných vozičkárov. Bude kategória A a B, pre elektrické a mechanické vozíčky,“ konkretizoval Polačok.

Hlavné preteky odštartujú 27. augusta o 13.00 na Hlavnej ulici v centre Prešova. Trasa dlhá 42 kilometrov povedie po okolitých obciach a mestách cez Veľký Šariš, Gregorovce, Uzovce, Šarišské Sokolovce, Sabinov, Ražňany, Ostrovany, Medzany – Veľký Šariš – Prešov. Cieľ je v jazdeckom areáli. Detská trasa meria 4,5 kilometra, pre vozičkárov je pripravená 100-metrová trať v jazdeckom areáli.

Vlani sa na prvom ročníku Prešovského cyklomaratónu zúčastnilo 208 cyklistov. Okrem víťazov organizátori ocenili aj najstaršieho cyklistu 73-ročného muža z Komárna. Z najväčšej diaľky prišla na preteky cyklistka z Prahy. Aj v tomto roku organizátori zaradili do zoznamu oceňovaných aj tieto dve mimoriadne kategórie. Polačok zdôraznil, že organizátorom ide o propagáciu jazdy na bicykloch, nie o lámanie rekordov.

Preto cyklomaratón nie sú súťažné preteky. Podujatie je určené pre celé rodiny. Vyhodnotenie naplánovali na 15.00. Po odovzdaní cien čaká na účastníkov pestrý program. Deti sa budú môcť vyšantiť aj na prenosnom dopravnom ihrisku. Cyklomaratón je aj charitatívnym podujatím, organizátori výťažok z podujatia venujú sociálne odkázaným ľuďom. Vlani pomohli dvom rodinám, ktoré vybralo mesto.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM