Ľubomír Hudačko Správy

Po 3 rokoch je späť! Mesto ovládnu zvuky motorov rýchlych áut, začína sa Rally Prešov

Vrcholom piatkového programu bude slávnostný štart Rally Prešov 23.6.2023 o 19­.00 hod. pred schodiskom do Tatran Handball Areny.

Ilustračný obrázok k článku Po 3 rokoch je späť! Mesto ovládnu zvuky motorov rýchlych áut, začína sa Rally Prešov
Zdroj: Dnes24.sk

V piatok a sobotu 23. – 24.6.2023 si v meste prídu na svoje fanúšikovia rýchlych áut. Už po 26. raz štartuje Rally Prešov, o čom Dnes24.sk informovala tlačová referentka Msú v Prešove Lenka Šitárová.

Podujatie sa do Prešova vracia po trojročnej prestávke. Trať bude mať spolu 180 km, z toho 75 km budú tvoriť rýchlostné skúšky.

Čo bude novinkou?

Súťaž bude mať podľa nových pravidiel koeficient 4. Pretekať bude viac ako 60 pretekárov.

„Novinkou bude prezentácia automobilového športu organizovaného Slovenskou asociáciou motoristického športu. Tu sa predstavia takmer všetky disciplíny ako rally, preteky automobilov na okruhoch, preteky automobilov do vrchu, autokros, slalom, a drift,“ prezradila Šitárová.

Najzaujímavejšie budú disciplíny, ktorých sa môže zúčastňovať aj mládež a deti. Budú vystavené minikáry a motokáry, na ktorých sa budú môcť aj povoziť.

Slávnostný štart

Vrcholom piatkového programu bude slávnostný štart Rally Prešov 23.6.2023 o 19­.00 hod. pred schodiskom do Tatran Handball Areny.

Športová časť Rally Prešov začína v sobotu 24.6.2023 rýchlos­tnými skúškami. Prvá Abranovce – Lúčina štartuje o 08.35 hod., druhá Červenica – Zlatá Baňa o 09.10 hod. Po krátkom preskupení posádky tieto trate absolvujú po druhykrát, a to so štartom o 10.04 hod. a 10.29 hod.

Odtiaľ pôjdu súťažiaci do servisu na krátku prestávku. O 12.43 hod. už štartuje RS Zlatá baňa – Červenica a o 13.04 hod. Lúčina – Abranovce.

V časoch od 14.16 hod. a 14.37 hod. sa tieto úseku zopakujú.

Nasleduje servis a slávnostné vyhlásenie výsledkov na cieľovej rampe pre halou, ktoré by malo byť približne o 15.10 hod..

„Divákom odporúčame, aby si ešte pred uzávierkou ciest našli bezpečné stanovište na rýchlostnej skúške a tam môžu vidieť štyri prejazdy súťažných vozidiel,“ pripomenula Šitárová.

Nebolo to jednoduché

Úseky Abranovce – Lúčina a Červenica-Zlatá Baňa budú plne uzavreté v sobotu 24.06.2023 od 07.30 do 15.30 hod.

Podujatie je zaradené do všetkých klasifikácií, ktoré sú tento rok v rally na Slovensku vypísané.

„Po trojročnej pauze nebolo jednoduché sa vrátiť späť do kalendára rally súťaží. Už sme si mysleli, že táto tradičná súťaž zavŕšila svoje dejiny jubilejným dvadsiatim piatym ročníkom. No rally je „dlhodobá neliečiteľná choroba“ a spolu s tlakom miestnych fanúšikov a nadšencov tohto športu nás primälo k rozhodnutiu pokračovať. K tomu prispel aj úplne nový model organizovania Majstrovstiev Slovenskej republiky, ktorý šetrí náklady organizátorom a súťažiacim. Podľa nových pravidiel sme pripravili síce trochu kratšiu trať, ale náročnosťou určite nebude zaostávať za predchádzajúcimi ročníkmi,“ povedal dlhoročný predseda organizačného výboru Vladimír Bánoci.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM