Ľubomír Hudačko Správy

Perinbaba dodala Prešovu prvý sneh: Pozrite si zimné obrázky z nášho mesta

Ľudia si pod oknami domovov našli biele prekvapenie. Snehové vločky zavítali po prvýkrát v tejto zime aj do Prešova a okolia a bielou nádielkou prikryli domy, autá, lúky i stromy.

Ilustračný obrázok k článku Perinbaba dodala Prešovu prvý sneh: Pozrite si zimné obrázky z nášho mesta
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Niektorých potešil, iní by sa zaobišli aj bez neho. Sneženie v metropole Šariša prišlo najprv na Katarínu, ale súvislá biela pokrývka z toho ešte nebola.

Zaskočila preto iná dáma v kalendári na sklonku novembra – Henrieta. Mnohí sme sa tak mohli prebudiť do bieleho rána a tešiť sa z bielej snehovej periny. „Teším sa zo snehu, pretože mám malé deti a budeme môcť ísť pomaly vonku na sane,“ vyznala sa Margita (28), ktorá je na materskej dovolenke.

Snehová prikrývka uričte mnohým môže skomplikovať, ale aj spríjemniť vstávanie. „Jeseň nemám rada a tak je dobré, že sa už aj Prešov mení na biele mesto. Nie som vodič a tak ma nezamestnávajú odpratávacie úlohy z kapoty auta a podobne,“ poznamenala Ivana (33), ktorá pracuje v banke.

Hoci je prvý sneh mokrý a pomaly sa rozpúšťa, už čoskoro možno napadne ďalší. Veď december je za dverami a Perinbaba sa už určite chystá na svoju sezónu :)

Pozrite si zábery prvej snehovej periny v našej fotogalérii!

Perinbaba dorazila aj do Prešova: Zábery prvého snehu!
11
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM