Správy

Paradox v dobe pandémie: Mesto Lipany hodnotí rok 2020 ako úspešný, čo je za tým?

Čo sa podarilo uskutočniť a aký bol rok 2020 v Lipanoch? Podrobnosti prezradil primátor mesta Vladimír Jánošík.

Ilustračný obrázok k článku Paradox v dobe pandémie: Mesto Lipany hodnotí rok 2020 ako úspešný, čo je za tým?
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Mesto Lipany hodnotí tento rok napriek okolnostiam v súvislosti s koronakrízou ako úspešný.

Nenaplnené očakávanie

Ako uviedol primátor Lipian Vladimír Jánošík, očakával väčšie výpadky v podielových daniach, ktoré sa podľa jeho slov našťastie nenaplnili.

„Podarilo sa nám po takmer štyroch rokoch vysporiadavania pozemkov a príprav začať výstavbu infraštruktúry pre 37 pozemkov na individuálnu bytovú výstavbu. Predali sme všetky pozemky, a tak desiatky mladých rodín budú môcť v budúcom roku začať výstavbu rodinných domov v lokalite Pod Hájom. Ide o zákazku za 1,18 milióna eur z vlastných peňazí,“ povedal Jánošík.

Investícia za 430-tisíc

Mesto tiež ukončilo projekt rozšírenia materskej školy na Námestí svätého Martina. „Táto investícia za 430-tisíc eur sa tiež podarila po štyroch rokoch príprav a pokusov byť úspešný,“ skonštatoval primátor.

Mestu sa podľa primátora podarilo obsadiť celý priemyselný park Pre záujem ďalších investorov odkúpili od Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, a. s., za 60-tisíc eur plochu za priemyselným parkom.

„Aktuálne prebiehajú prípravné práce, kde na ploche troch až štyroch hektárov budeme ponúkať pozemky pre ďalších záujemcov o investície. Prípravné práce realizujeme na investíciách, ako je cyklotrasa Eurovelo 11, či výstavba malej ľadovej plochy,“ doplnil Jánošík s tým, že v roku 2021 sa chcú zamerať na opravy miestnych komunikácií.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM